Primarul comunei Jucu, Valentin Dorel Pojar

Primarul Valentin Dorel Pojar-proiecte pentru comuna Jucu (VIDEO)

Primarul comunei Jucu, Valentin Dorel Pojar, le-a transmis cetățenilor comunei că primăria are o serie de proiecte atât de infrastructură cât și în domeniul cultural sau sportiv, astfel încât să vină în întâmpinarea nevoilor pe care aceștia le au.

Primăria a reușit să câștige proiecte pe fonduri europene, la care se adaugă fondurile primite de la Guvern și fondurile din bugetul propriu.

”În ceea ce privește investițiile ce urmează să le demarăm la nivelul comunei Jucu, vreau să le transmit cetățenilor că am primit fonduri europene. Avem două proiecte de câte 1 milion de euro fiecare, momentan suntem în faza de a organiza licitațiile pe proiectare și execuție. Aceste proiecte sunt pe AFIR la Ministerul Agriculturii. De la Ministerul Dezvoltării Regionale am primit fonduri pentru un proiect de canalizare pentru care urmează să demarăm licitația de execuție”, a declarat primarul.

În ceea ce privește drumurile, Primăria comunei Jucu va demara un proiect de asfaltare, realizat în primă etapă din fonduri proprii și ulterior cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării. În același timp, în comună au fost deja demarate lucrări de reparații și întreținere.

”Avem în lucru pentru licitație asfaltarea de drumuri în comuna Jucu, proiect care va fi realizat în prima etapă pe fonduri proprii. Toate drumurile din comuna Jucu au fost împărțite pe trei loturi, primul lot va fi realizat din fonduri proprii și sperăm ca în luna octombrie-noiembrie să primim fonduri de la Ministerul Dezvoltării pentru asfaltarea de drumuri în comună. Totodată am definitivat licitația pentru lucrări de reparații și întreținere. De câteva zile, echipa câștigătoare a licitației a început deja să execute aceste lucrări. Cetățenii comunei Jucu să fie convinși că vom face lucrări de calitate. A durat foarte mult, dar aceste proceduri trebuiau respectate din punct de vedere al legii. Vom interveni în toată comună, unde am avut solicitări din partea cetățenilor, să fie rezolvate aceste lucrări de întreținere și reparații”, potrivit primarului.

Ca și proiect de viitor, primarul a menționat că la nivelul Ministerului Mediului a fost demarat un proiect care va avea ca și finalitate introducerea canalizării în satele Vișa și Gădălin.

”Am demarat un proiect major la nivel de Ministerul Mediului. În acest moment suntem la faza studiului de fezabilitate. Acest proiect se va derula în două etape. O primă etapă presupune o platformă de gunoi și vom achiziționa și utilaje cu care să lucrăm în comună în regie proprie. A două etapă, cea mai importantă, va fi canalizare în Vișa și Gădălin. Astfel vom avea canalizare și drumuri asfaltate în toată comuna”, a explicat primarul.

Nu doar infrastructura este o prioritate în Jucu, potrivit primarului Pojar, există în lucru proiecte pentru construcția a două cămine culturale, a unei săli de sport și finalizarea bazei sportive.

”Un alt proiect pe care îl avem este construirea unui cămin cultural în satul Vișa. Tot în Vișa dorim să definitivăm construcția terenului de sport. În Gădălin urmează canalizarea și finalizarea asfaltării drumurilor. Pentru centru de comună am demarat un proiect pentru realizarea unui centru cultural și a unei săli de sport. Tot aici avem și terenul de fotbal, unde finalizarea bazei sportive trenează de mult timp. Suntem în fază finală pentru organizarea licitației de execuție a acestei lucrări. Un alt proiect ar fi construcția de locuințe sociale, la Jucu de Sus la Duvana. Sunt proiecte ce vor fi finanțate atât din fonduri proprii cât și din fonduri europene”, a menționat primarul.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii