Primarul din Jucu caută soluții pentru accesul în TETAROM III

Primarul comunei Jucu s-a implicat activ pentru a determina Ministerul Transporturilor să găsească o soluție, astfel încât societățile care activează în parcul TETAROM să nu mai aibă probleme cu accesul. În acest moment, angajații și camioanele cu marfă ajung să stea zeci de minute la trecerea la nivel cu calea ferată.

”De la preluarea mandatului am fost de mai multe ori în vizită la societățile comerciale din Parul TETAROM și cea mai mare problemă pe care dânșii mi-au ridicat-o este situația de la trecerea la nivel cu calea ferată a microbuzelor cu angajații și camioanele cu marfă care ies și intră în parc. Eu în decembrie anul trecut am organizat împreună cu Prefectura Cluj o masă rotundă și domnul prefect a chemat reprezentanții drumurilor naționale, a TETAROM, CFR, Consiliul județean pentru a găsi o soluție”, a menționat primarul în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune local.

Podul peste Someș ar putea rezolva parțial problema accesului în TETAROM III

Primăria comunei Jucu va realiza din fonduri europene un pod peste Someș, astfel se va realiza o legătură directă cu Apahida, iar cei din TETAROM ar putea folosi și această alternativă.

”Avem un proiect pe fonduri europene aprobat pentru realizarea unui pod peste Someș. Urmează să semnăm contractul și să pregătim dosarul pentru a demara lucrările la acest proiect. Ulterior vom organiza licitația pentru proiectare și execuție, iar anul viitor vom demara lucrările. Proiectul cuprinde acest pod peste Someș și 5 kilometri de drum asfaltat. Acest pod ar putea rezolva parțial această problemă dacă se formează un trafic în zona respectivă. În comuna Jucu, față de alte comune limitrofe municipiului avem mai multe intrări și ieșiri, este centura, drumul de la Aeroport sau pe la Selgros. Prin acest pod vom avea o nouă ieșire din comună, prin Apahida. Podul de pe Someș ar lega Jucu de Mijloc cu Molitura și de acolo se ajunge direct în comuna Apahida”, a declarat Dorel Pojar.

În contractul încheiat cu Nokia era prevăzută o pasarelă peste calea ferată

La venirea NOKIA în parcul TETAROM, statul român se angaja să realizeze o pasarelă peste calea ferată, u drum expres până la Aeroport. Acest proiect nu a mai fost niciodată demarat, iar acum toți investitorii au de suferit. CFR a oferit promisiuni ca va desfășura lucrări de îmbunătățire a infrstructurii, astfel încât viteza în acea zonă să crească.

”În proiectul inițial, la venirea NOKIA, era prevăzut un drum peste calea ferată până la Aeroport. Am avut promisiuni din partea celor de la CFR că vor încerca măcar să mărească viteza de transport a trenurilor în acea zonă. Se lucrează la modernizarea liniei de cale ferată pentru a crește viteza de la 50 la 100 km. De asemenea, am repus pe tapet realizarea acestei pasarele, sau o altă soluție ar fi un drum expres dincolo de calea ferată, cuprins în Masterplanul de Transport. Am făcut adrese la Ministerul Transporturilor să încercăm urgentarea acestui drum. În parcul TETAROM sunt cel puțin cinci mari firme care își dezvoltă în continuare capacitățile de producție, iar dacă azi avem undeva la 6000 de angajați pe platforma industrială, numărul acestora va ajunge la 10.000”, a specificat primarul.

Dorel Pojar a declarat că a mobilizat Poliția locală din Jucu pentru ca la orele de vârf să dirijeze circulația la intrarea și ieșirea din parc ul industrial. Dorel Pojar recunoaște însă că această nu este o soluție, este nevoie de o soluție venită din partea Ministerului Transporturilor.

”Ca soluție de moment împreună cu Polția, în orele de vârf, când sunt aglomerări mari la intrare și ieșire din parc să dirijăm un pic circulația. Noi am pus la dispoziție și Poliția locală care în orele de vârf încearcă să dirijeze circulația”, a declarat primarul.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii