Primarul comunei Baciu: În comuna Baciu se construiește legal după un Plan Urbanistic

Primarul comunei Baciu, Ioan Mureșan, s-a simțit atacat direct de declarațiile făcute de primarul Emil Boc, vizavi de autorizațiile de construire eliberate de primăria comunei Baciu.

În cadrul unei emisiuni, primarul Emil Boc a declarat că la granița dintre Cluj-Napoca și comuna Baciu apar blocuri de mari dimensiuni, augtorizațiile se dau fără să fie consultați și ulterior par nemulțumiri vizavi de trafic.

Primarul comunei Baciu i-a transmis lui Boc că în comuna pe care o administrează se construiește leagal, fără blocuri între case așa cum sunt în Cluj Napoca.

”Înainte de orice doresc să vă precizez că în comuna Baciu, care deja numără peste 20.000 de locuitori, nu veți găsi blocuri construite printre case, așa cum sunt nenumărate și autorizate de dumneavoastră, în municipiul pe care-l păstoriți de 12 ani. În comuna Baciu se construiește legal, după un Plan Urbanistic bine gândit și în conformitate cu interesele cetățenilor care doresc să locuiască în comuna noastră”, a declarat Mureșan.

Primarul Mureșan îl acuză pe Boc că a permis haosul urbanistic în Cluj-Napoca, haos care riscă să cuprindă treptat și comuna Baciu.

”În al doilea rând, doresc să înformez opinia publică și să vă reamintesc și dumneavoastră că blocurile de 10 etaje, din Baciu, la care faceți referire, au fost autorizate în 2007, pe baza avizelor și planurilor de urbanism zonal aprobate de colegi de-ai dumneavoastră de partid.
În aceeași măsură este important să vă reamintesc că regimul de înălțime al blocurilor din comuna Baciu se stabilește pe baza unei decizii a dvs, ca primar al Clujului. Constat că ați uitat-o și este necesar să vi-o reamintesc. Este vorba de autorizația de construire pe care ați semnat-o și pe baza căreia s-a construit Amera Tower. Acest turn are 10 etaje și Primăria Baciu este nevoită să se alinieze acestui regim de înălțime, neputând încălca legea sau să comită vreun abuz, refuzând un proiect care are toate avizele legale. În același timp profit de această ocazie pentru a vă informa că autorizările urbanistice pe care le-ați aprobat pe străzile: Tăietura Turcului, Corneliu Coposu, Tudor Vladimirescu, inclusiv în zona Parcului industrial Tetarom, sunt sursă de nefericită inspirație pentru dezvoltatorii din comuna noastră. Primăria Baciu consumă resurse serioase pentru a stopa elanul urbanismului haotic în comunitatea noastră care, din păcate, vine de la Cluj. Ca și ploaia, domnule primar Boc.

În final, primarul comunei Baciu și-a manifestat deschidere pentru întâlniri bilaterale cu primarul Boc în vederea rezolvării problemelor comune.

”Doresc să știți că sunt profund preocupat de problemele pe care le generează traficul asupra calității vieții cetățenilor din zona noastră metropolitană și sper că de acum înainte veți dori și dumneavoastră să avem întâlniri bilaterale constante pentru a găsi soluții pentru cetățenii comunităților noastre. Mai ales în privința soluțiilor de trafic. Eu și toată echipa din Primăria Baciu vom spune prezent, vom fi deschiși la colaborare și la găsirea soluțiilor reciproc avantajoase pentru cetățenii și comunitățile pe care amândoi le reprezentăm”, a declarat Ioan Mureșan.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare