traficanti de tutun

Polițiștii clujeni au descoperit într-o mașină în Turda 135 de pachete de țigări deținute ilegal

Poliţişti din cadrul  Poliţiei municipiului Turda au organizat şi desfăşurat pe raza de competenţă o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, cresterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, verificarea legalităţii transportului şi comercializării materialului lemnos, precum şi a produselor din tutun.

Totodată, acţiunea a vizat depistarea infractorilor voiajori, a persoanelor urmărite la nivel naţional şi internaţional, identificarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulaţie.

În cadrul acţiunii, au fost legitimate peste 40 de persoane, au fost controlaţi 11 producători agricoli şi 4 societăţi comerciale, pentru neregulile constatate fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 7.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au confiscat 2700 de ţigarete, 320 kilograme de cereale şi cherestea în valoare de peste 3.000 de lei, valoarea totală a produselor confiscate fiind de peste 5.000 de lei.

Exemplu semnificativ:

Poliţiştii au identificat un bărbat de 52 de ani şi o femeie de 39 de ani, ambii din Turda, care aveau depozitate într-un autoturism de 120 pachete de tigarete, care erau deţinute fără a se îndeplini condiţiile legale. În urma controlului corporal efectuat asupra femeii au fost găsite încă 15 pachete de ţigarete din aceeaşi marcă.

Cele 135 de pachete de ţigări ( 2700 de bucăţi tigarete) au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză continua cercetările sub aspectul săvârşirii infractiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul vamal.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii