O delegație din comuna Viișoara participă la un festival în Saint Calais

O delegație din comuna Viișoara, alături de primarul și de ansamblul de dansuri populare din satul Urca vor participa la Festivalul Găluștelor cu Mere ce va avea loc în zilele de 2 și 3 septembrie, la Saint Calais, în Franța. Ansamblul de la Urca va evolua în cadrul festivalului sâmbătă, 2 septembrie, cu începere de la ora 16.

Delegația din satul Urca, alcătuită din 27 de persoane și condusă de către Ioan Roman, primarul comunei Viișoara, va pleca la Saint Calais miercuri, 30 august și se va întoarce în 6 septembrie.

Din 1991 satul Urca este înfrãtit cu localitatea Saint Calais din Franta. Între cele douã localitãti s-au stabilit relatii de prietenie. Francezii au vizitat satul, l-au ajutat, au contribuit la repararea scolii si a caminului cultural.

Anul trecut,  șase automobile marca Renault (modele 4l, R5, super 5) au ajuns în satul Urca din comuna Viișoara, județul Cluj.

Primele contacte dintre cele două localități au fost realizate în 1989 prin intermediul organizației Opération Villages Roumains, pentru ca un an mai târziu satul Urca să fie „adoptat” de Saint-Calais. De zece ani, asociația „Prietenii satului Urca” derulează activități diverse în cooperare cu partenerii români, iar din 2003 Urca și Saint-Calais sunt înfrățite.
În acest spirit s-a însscris și inițiativa celor șase echipaje compuse majoritar din tineri din Saint-Calais, salutate la plecare de reprezentanți ai administrației din oraș și din regiune, de părinți, prieteni, locuitori „calais-eni”.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii