NEWS ALERT. Se merge la vot pe 6 decembrie. Moș Nicolae va aduce alegeri parlamentare

Guvernul a adoptat hotărârile cu privire la desfășurarea alegerilor parlamentare pe data de 6 decembrie a acestui an. Ludovic Orban a confirmat, în ședința de joi, că românii își vor alege senatorii și deputații de Sfântul Nicolae.

Mai devreme astăzi, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a trimis Guvernului Orban proiectul care propune organizarea parlamentarelor pe 6 decembrie. Constantin Florin Mitulețu-Buică, șeful AEP, spune că efortul financiar pentru parlamentare „va fi mult inferior costului alegerilor locale pentru că nu mai avem birourile de circumscripţie locale”.

„Vorbim de un pachet de hotărâri de Guvern prin care vom adopta data alegerilor, al doilea, privind calendarul acţiunilor necesare procesului electoral şi hotărârea privind alocarea sumelor necesare bugetului cât şi măsurile care vor fi luate pentru a se desfăşura procesul în condiţii bune.

Joi sunt programate a fi adoptate aceste hotărâri pentu că, de luni, vom intra în calendarul organizării acestui proces electoral. Nu avem finalizată partea de costuri. Va fi mult inferior costului alegerilor locale pentru că nu mai avem birourile de circumscripţie locale”, a spus a declarat Constantin Florin Mitulețu-Buică, potrivit Mediafax.

Alegerile generale din România au loc la fiecare patru ani, când se aleg membrii Parlamentului din Camera Deputaților și Senat.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii