La Turda începe astăzi Festivalul internațional de teatru

Cel mai important eveniment cultural al anului debutează aszăzi la Turda. Timp de10 zile, peste 50 de evenimente vor fi prezentate zilnic într-o formă inedită care va încânta publicul turdean.

În perioada 8-17 septembrie 2017 Turda este orașul unde se va desfășura Festivalul Internațional de Teatru. În cadrul sesiunii teatrale, iubitorii acestui gen de cultură vor avea posibilitatea să urmărească evenimente de stradă în locații neconvenționale, spectacole inedite cu mașinării speciale, flash-mob-uri.

Astăzi, fiind prima zi de festival, organizatorii au decis să ofere publicului consumator, începând cu ora 20:30 un concert cu “Fanfara Transilvania”, cea mai bună trupă de orchestră care combină muzica tradițională cu cea țigănească, din zona Transilvaniei. Acest grup este compus din 10 muzicieni. Locaţia aleasă este scena pe pietonală.

Textul lui Georg Büchner, LEONCE ȘI LENA, spune povestea a doi prinţi, prinţul Leonce din Regatul Popo şi prinţesa Lena din Regatul Pipi. Căsătoria aranjată dintre cei doi urmează să aibă loc iar ambii decid în mod separat să scape de acest aranjament.Costumaţi în ei înşişi, realizează că, de fapt, soarta le-a luat-o înainte şi că au îndeplinit chiar dorinţa părinţilor lor. Se va juca pe scenă, pe pietonală cu intrare libera, sâmbătă 09.09 ora 20.30.

Pe data de 10.09.207, începând cu ora 20:30, Alin Stoica și Diana Gheorghe  vor oferi celor prezenți o lume clasică, în care muzica va fi factorul determinabil al existenței.

Invitați speciali ai Festivalului Internațional de Teatru sunt actorii de la Teatro dei Venti, din Italia care oferă un spectacol de stradă cu mașinării fantastice, foc, lumini și oameni pasionați de artă. “Pentesilea” va putea fi urmărit pe pietonală în data de 12.09 ora 17.00 și 13.09 ora 18.00.


Un show inedit, un concert de nai, va avea loc în Parcul Central, pe data de 14.09 ora 20.30, cu “Radu Nechifor and friends” un super band care îmbină muzica într-un mod original.

Festivalul Internațional de Teatru de la Turda se dorește a fi un periplu în lumea celor care înțeleg și trăiesc arta la un alt nivel și totodată un moment de promovare a culturii turdene.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii