Interviu: Primarul comunei Frata, Vasile Trif, despre investițiile anului 2018

Primarul comunei Frata, Vasile Trif, a vorbit la început de an despre prioritățile bugetare pentru anul 2018.

Reporter: Care au fost cele mai importante proiecte pe care le-ați implementat în comuna dumneavostră în anul 2017?

Primar: Cel mai important proiect pe anul 2017 a fost  ,,Canalizare în sat Frata, comuna Frata” valoare 5, 6 mil. lei  PNDL  care este în funcțiune și urmează să-l predăm operatorului Compania de apă Someș.

Articolul continuă mai jos:
farmec.ro - Livrăm frumusețe!

Reporter: Care este valoarea preconizată a bugetului local de venituri și cheltuieli a comunei dumneavoastră în acest an?

Primar: Valoarea preconizată a bugetului pe anul 2018 este în valoare de 4 mil. lei.

Reporter: Care sunt principalele investiții pe care le aveți in vedere pentru anul 2018?

Primar: Principale investiții pe anul 2018 sunt:

  • Construire capelă mortuară în sat Frata, val. 40.000 lei din bugetul local, lucrările de costrucție vor începe în luna martie 2018 și se vor finaliza în octombrie 2018.
  • Modernizarea drumului în sat Frata prin fonduri europene Măsura 7.2, val. 1 mil. euro respectiv 7 km. asfaltare pe traseul unde este canalizare. Contract semnat, documentația depusă pentru Autorizația de Construire, urmează licitația pentru execuție.
  • Modernizare rută ocolitoare DJ 150 Frata- Berchieșu și drumuri de interes local, asfaltare drum din sat Oaș, valoare 6, 3 mil. lei finanțare PNDL 2 T  în lucru, urmează licitație pentru execuție, mai exact asfaltare în jur de 10 km. drumuri.

Reporter: Unul din subiectele spinoase ale județului Cluj este legat de gestiunea deșeurilor. Care credeți că ar fi rezolvarea acestei probleme?

Primar: Legat de gestiunea deșeurilor menajere, urmează să se termine SMID-ul și problema este rezolvată dar ar trebui schimbată legea achiziției să nu poată participa la licitație firme în insolvență, să facă dovada că are putere financiară, să facă execuția și dacă vrea să conteste să depună 2 % din valoare lucrării

Reporter: Cum credeți că va impacta edificarea Spitalului Regional de Urgență sănătatea cetățenilor din județul nostru?

Primar: Părerea mea în sănătate să fie privatizat tot,  iar statul să finanțeze intervențiile medicilor și rețetele compensate.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare