Relaxarea din 15 mai vine cu inaugurarea a 4 obiective din municipiul Cluj-Napoca

Emil Boc este de părere că deciziile CCR au afectat sistemul sanitar

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit, joi, la Realitatea Plus despre deciziile Curții Constituționale ale României (CCR) în ceea ce privește gestionarea pandemiei de coronavirus pe teritoriul țării noastre, arătându-se revoltat de hotărârile care s-au luat.

„Am început foarte bine, până când au apărut următoarele elemente. Pe de o parte, a fost tergiversarea din Parlament de PSD, care a luat, practic, din mâna guvernului posibilitățile de intervenție directă și de a controla sănătatea publică a populației.

Și doi, au fost deciziile Curții Constituționale, care au pulverizat sistemul de punere în ordine a sistemului sanitar de a controla epidemia. (…) Foarte multe decizii CCR au fost luate cu 9 la 0. (…)

Cea mai importantă decizie a CCR nu a fost nici cea de anulare a amenzilor, nici alta prin care s-a constatat că în starea de alertă se poate interveni prin OUG, ci aceea prin care oameni bolnavi cu coronavirus au fost lăsați în libertate din spitale, nu au putut fi ținuti în spitale nici măcar 48 de ore. (…)

De ce? Pentru că nu am avut un președinte al CCR care să aibă înțelepciunea să spună: Stăm aici până luăm o decizie în unanimitate!

Nu-i posibil, ca în plină pandemie, când e vorba de sănătatea publică, ești plătit din bani publici, ai pensia pe care o ai, să îți permiți să promovezi o soluție care nu a fost luată în unanimitate!

Cea care nu a fost în unanimitate aparținea profesorului Simina Tănăsescu (judecător CCR – n.red), care a spus clar că legea nu este neconstituțională pentru că prin ordinul ministrului nu se stabilește restrângerea de drepturi și libertăti, restrângerea se face prin lege, unde e menționată și carantinarea, și izolarea, doar bolile pentru care se pot aplica asemenea restrțngeri se fac prin ordin al ministrului.

Daca eram președinte al CCR, ca la americani, stăteam acolo 12, 24, 32 de ore, trei zile, șase zile până cădeam de acord, în unanimitate. (…) Dacă acești judecători nu cădeau de acord, amânau o decizie. Pentru că de la politicieni nu te aștepti, ei sunt așa cum sunt. Dar de la Curtea Constituțională m-așteptam să ofere o soluție în unanimitate”, a explicat Emil Boc, joi, în emisiunea „Legile puterii”.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii