Sunteti aici:PoliticDin Mexic, liderul PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, își așteaptă sentința într-un dosar de trafic de influență. În pandemie „i-a căzut” în brațe un contract bănos!

Din Mexic, liderul PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, își așteaptă sentința într-un dosar de trafic de influență. În pandemie „i-a căzut” în brațe un contract bănos!

Publicat in data

Patronul restaurantului care vinde hamburgeri în foiță de aur și președintele PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, află vineri dacă va fi condamnat pentru trafic de influență. În prezent, Gal se află în Mexic.

Președintele PSD-Câmpia Turzii, evanghelistul Avram Gal, a fost trimis în judecată anul trecut după ce, în timpul pandemiei, s-a asociat cu doi afaceriști pentru a pune mâna pe un contract de achiziții de echipamente medicale lansat de Unifarm, însă a fost dat pe mâna procurorilor DNA de către unul dintre cei doi parteneri, Daniel Bogdan Crăciunoiu.

Potrivit Tribunalului București, Gal parte într-un dosar al Secției I Penală înregistrat la data de 14 octombrie 2020, care s-a judecat pe fond, judecătorii fiind în faza pronunțării sentinței. Inițial, aceasta ar fi trebuit dată pe 5 ianuarie, însă magistrații au amânat-o pentru data de 2 februarie 2024.

În așteptarea sentinței, controversatul politician a plecat în Mexic. Nu și-a uitat „fanii” din România, pentru aceștia realizând pe Facebook un filmuleț dintr-un restaurant din Mexic.

Îți place cum fac mexicanii plăcintele? Topul de pe lume, așa ceva. Rar vezi în lume ce au mexicanii ăștia. Au, au, au cum arată. The best”, se aude, la un moment dat, Gal, pe filmarea de patru minute.

Denunțător: „Domnul Gal a venit cu partea de avioane”

Audiat în fața instanței, omul de afaceri Crăciunoiu a susținut că i-a plătit lui Avram Gal 35.000 de euro pentru a-l ajuta „ca avioanele să livreze în timp util”.

Denunțătorul nu a spus – și nici nu a fost întrebat în instanță – ce calități avea Avram Gal în 2020 pentru a influența zborurile pe timp de pandemie, având în vedere că acesta din urmă este președintele PSD – Câmpia Turzii, președintele Asociației Evanghelice New Life Internațional și asociat al restaurantului Transylvania Steak House din Cluj, care vinde hamburgeri cu foiță de aur.

Bogdan Crăciunoiu este reprezentantul Dyomedica și fost partener în contractul cu Unifarm, alături de Jurgen Andreas Faff. Cei trei ar fi avut o înțelegere potrivit căreia fiecăruia i-ar fi revenit o treime din profitul adus de contractul cu Unifarm.

„În cursul anului 2020 undeva în primăvară, am primit o cerere de oferă de la Unifarm cu privire la livrarea de echipamente medicale. Erau de diverse tipuri: șorțuri, ochelari, ce se cerea la vremea respectivă. Am răspuns cu o ofertă, a urmat o negociere de prețuri. Până la negociere am făcut o asociere cu domnul Jurgen (Andreas Faff – n.r.) și cu domnul Gal (Avram Marius – n.r.). În acest parteneriat fiecare venea cu un aport. Jurgen a venit cu partea de măști, pentru că aveau valoare foarte mare și nu putea fi acoperită de mine și de domnul Gal. Domnul Gal a venit cu partea de avioane, adică a vorbit cu cei de la transport să livreze în timp util. Eu eram pe partea de autorizare, pe partea legală. În urma acestei asocieri, după plata impozitelor, fiecare avea partea lui, adică câte 1/3 din venitul net”, a declarat martorul denunțător.

Acuzațiile DNA pentru Avram Gal în Dosarul Unifarm 2

Pe data de 14 octombrie 2020, DNA l-a trimis în judecată Avram Gal, la data faptei consilier în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

„În perioada 16-23 martie 2020, inculpatul Gal Avram Marius ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influență asupra funcționarilor unei companii naționale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă.

Din banii pretinși, reprezentând o treime din profitul pe care o firma urma să îl obțină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecție, în perioada 14 aprilie 2020 – sfârșitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societății comerciale suma de 371.000 lei (printr-o firmă de publicitate și o fundație care îi aparținea, dar și în numerar) și bunuri în valoare de 69.940 lei.Avram Gal se află în Mexic în așteptarea sentinței în dosarul de corupție

Cea mai mare parte a banilor primiți de inculpat ar fi fost folosiți exclusiv în scopuri personale, respectiv cazare hotel, achiziționare autoturism de lux.

Inculpatul s-ar fi folosit de relațiile profesionale și interpersonale pe care le-a dezvoltat pe parcursul anilor din funcțiile publice deținute, în scopul creării impresiei că poate influența decizii adoptate la nivelul anumitor instituții publice.

Totodată, inculpatul a încercat să creeze o aparență de legalitate a folosului primit, atât a banilor (prin disimularea primirii în contracte fictive de publicitate și donație), cât și a bunurilor primite (despre care a afirmat că urmau a fi plătite sau returnate).

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător până la concurența sumei de 440.940 lei asupra bunurilor imobile ce aparțin inculpatului”, arătau procurorii DNA.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Puicuțul Ioan Făt de la PUSL BEHĂIE prin Dej că a pierdut alegerile și nu a prins nici măcar o sinecură de consilier local

Mare-i Grădina Domnului și mulți au fost fătați pe acest pământ. Cum este și...

Bombardierul Făt Ioan de la Dej, păcăliciul politic cu mănuși de box din mușama

Toți agățătorii vor să roadă un ciolan, dar povestea noastră începe cu cocalarul suprem,...

Spectacole faraonice la Turda Arena. Cristian Matei plătește milioane de lei pentru ”pâine și circ”

De la un capăt la altul al Turzii, drumurile sunt sparte sau prost făcute....

Nello Construct, sereleul pe interes cu Matei – El Patron de Turda

Fosta firmă de apartament, Nello Construct SRL a cunoscut o ascensiune fulminantă începând cu...

Alte articole

Puicuțul Ioan Făt de la PUSL BEHĂIE prin Dej că a pierdut alegerile și nu a prins nici măcar o sinecură de consilier local

Mare-i Grădina Domnului și mulți au fost fătați pe acest pământ. Cum este și...

Bombardierul Făt Ioan de la Dej, păcăliciul politic cu mănuși de box din mușama

Toți agățătorii vor să roadă un ciolan, dar povestea noastră începe cu cocalarul suprem,...

Spectacole faraonice la Turda Arena. Cristian Matei plătește milioane de lei pentru ”pâine și circ”

De la un capăt la altul al Turzii, drumurile sunt sparte sau prost făcute....