Colegiul tehnic din Turda va fi modernizat

Colegiul Tehnic din Turda va fi reabilitat și modernizat, cu bani de la Guvern! Aproape 1 milion de lei vin în orașul nostru, de la Ministerul Dezvoltării!

În cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală – Subprogramul Regenerare urbană a municipiilor și orașelor- Domeniul reabilitare/modernizare a unităților de invățământ preuniversitar, derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Municipiul Turda prin Primarul Cristian Octavian Matei, a întreprins demersuri susținute pentru alocarea de fonduri de la bugetul de stat pentru “Lucrări de reabilitare și modernizare la Colegiul Tehnic Turda, județul Cluj, în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare”, începând cu luna iulie 2016. Eforturile executivului au fost încununate de succes la sfârșitul anului 2016, respectiv în 30.12.2016, dată la care a fost semnat la nivelul M.D.R.A.P. contractul de finanțare nr. 1372/29.12.2016 – 27845/30.12.2016 de catre vicepremierul Vasile Dîncu. Valoarea contractului de finanțare este de 991.913,41 lei, bani alocați integral de la bugetul de stat.

Concret, lucrările de reabilitare și modernizare se referă la corpul C3- săli de curs, situat în incinta Colegiului Tehnic Turda și constau în lucrări de reabilitare termică a clădirii, refacerea învelitorii acesteia, schimbarea tâmplăriei interioare și exterioare, refacerea instalațiilor interioare (electrice, apă-canal), adică aducerea la standarde optime de desfășurare a procesului de învățământ.

În cursul acestui an vom depune la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice mai multe proiecte de finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală pe diferite axe de investiții și considerăm că vom reuși să atragem fonduri substanțiale, necesare dezvoltării durabile a municipiului nostru.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii