Cetățenii din Baciu, nemulțumiți că traficul greu le distruge casele

Primarul comunei Baciu, Ioan Florin Mureșan, a declarat că cetățenii comunei, în special cei care locuiesc pe strada principală sunt nemulțumiți că traficul greu le deteriorează casele.

”Nu știu cât vom putea să îi ținem în frâu pe cetățenii din comuna Baciu. În special cei de la strada principală sunt disperați din cauza traficului greu, încep să li se strice casele. Avem probleme, reclamații. Traficul din Baciu, majoritatea este trafic greu care deteriorează atât drumul cât și casele plus că îngreunează foarte mult traficul. Eu m-aș bucura dacă s-ar găsi soluții. Eu am propus ca alternative drumul din TETAROM până în Suceagu sau Baciu pentru a avea acces cei cu autoturismele mici să nu stea în rând cu traficul greu”, potrivit primarului Mureșan.

Primarul a ținut să precizeze că a făcut demersuri pentru a se construi o centură de ocolire a comunei Baciu.

”S-au făcut studii în 1983-86 o centură de ocolire care trecea prin TETAROM. Comuna Baciu a avut acolo 3 hectare de teren care au dispărut. Lângă acea cale ferată a fost un drum care ducea în Cheile Baciului. Aceste drumuri, datorită lucrărilor din TETAROM pur și simplu s-au închis. Pe acea parte nu se mia poate ajunge în Cluj. Chiar dacă erau drumuri de pământ pe timp de vară lumea circula și pe acolo, chiar și cu bicicleta. Din cauza diferenței prea mare de nivel acele drumui nu mai sunt practicabile. Acum un an jumate sau doi am cerut cetățenilor să semneze o petiție pe care am depus-o la prefectură să deschidă o centură dintr-un masterplan care trebuia să lege Tăietura Turcului de Suceagu, o centură de ocolire a comunei Baciu. Au fost 3-400 de semnături, pe ceilalți nu i-a interesat. Am prezentat punctul de vedere la Prefectură, am dat această cerere cu număr de înregistrare și la Primăria Cluj-Napoca, am ieșit cu dânșii pe teren. Așteptăm decizii, deoarece oamenii sunt disperați”, a precizat Mureșan.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii