Sunteti aici:PoliticCentenarul Marii Uniri a fost sărbătorit în comuna Jucu

Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit în comuna Jucu

Publicat in data

Primăria și consiliul local Jucu au marcat 100 de ani de la Marea Unire. Astfel, a fost organizată o paradă a portului popular la care au luat parte zeci de săteni. A urmat depunere de coroane și conferirea titlului de cetățean de onoare pentru patru personalități din comuna Jucu. Ziua s-a încheiat cu un spectacol folcoric și focuri de artificii.

Mesajul primarului comunei Jucu, Valentin Dorel Pojar

Ziua Națională a României este un motiv de bucurie pentru toți românii de pretutindeni, dar mai ales pentru noi cei care locuim aici între hotarele stabilite la Marea Unire din 1918. Sunt bucuros să mă aflu alături de dumneavoastră la această manifestare organizată în comuna noastră prilejuită de această sărbătoare de suflet a românilor la împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea mărețului act istoric al Unirii.

Vreau să vă mulțumesc tuturor celor prezenți pentru participare. Suntem aici împreună să demonstrăm că și noi jucanii facem parte din această mare familie. Vă invit să sărbătorim această zi așa cum se cuvine unor buni și drepți români. Uniți în credință, uniți în idealuri. Celebrăm un trecut eroic și privim cu optimism spre viitor. Avem nevoie de solidaritate, de curaj și încredere în forța noastră de a izbândi. Mă simt fericit și mândru să vă fiu alături uniți de conștiința apartenenței la o comunitate de oameni destoinici și demni.

Avem de ce să fim mândri. Cu glorioasa noastră istorie de veacuri, cu bravii noștri înaintași care au făurit România întregită. Oameni de seamă dați lumii, oameni de știință, de cultură și de activiști în slujba umanității. Avem de ce să fim mândri cu oamenii din zilele noastre. Cei care trudesc la temelia unei Românii mai demne și la viitorul ei mai demn. De la țăranul truditor al gliei strămoșești care a fost și este considerat talpa țării și până la cele mai înalte poziții din societatea noastră suntem toți uniți de conștiința apartenței la marea familie care este România.

A fost conferit pentru prima dată titlul de cetățean de onoare al comunei Jucu unui număr de patru personalități remarcabile născute în comuna Jucu, care au performat în domeniul de activitate.

”Le mulțumesc în acest cadru festiv pentru faptul că au acceptat să fie mesagerii comunei Jucu în lumea întreagă”, a fost mesajul primarului.

Au primit titlul de cetățean de onoare al comunei Jucu:

Prof. dr. Universitar Marta Petreu Vârtic, născută în Jucu de Sus în 14.03 1955. În semn de admirație și prețuire pentru valorile umane evocate în opera sa literară Poezie, Eseu, Roman în care a sintetizat și promovat esența spiritului comunității de sorginte.

Mircea Petean, născut în localitatea Jucu de Mijloc la data de 02.02. 1953 în semn de recunoaștere și prețuire pentru opera poetică, pentru universul artistic de promovare a unui paradis regăsit prin care s-a legitimat ca autentic ambasador la Jucului Nobil.

Nicolae Chiorean, născut în localitatea Jucu de Sus, 26.01 1957 în semn de recunoaștere și prețuire pentru contribuția deosebită adusă la dezvoltarea industriei în comuna Jucu, pentru crearea brandului Panemar, care a adus un plus de imagine comunei, precum și pentru puternicul său exemplu de onestitate și moralitate.

Cristinel Vasile Pojar născut localitatea Jucu de Mijloc la data de 19.08.1967 în semn de recunoaștere și prețuire pentru performanța în sport atinsă în cadrul echipei de fotbal Universitatea Cluj precum și în activitatea de antrenorat, făcând cunoscută comuna ca un izvor de talente și valori.

INTRA IN DISCUTIE

Ultimele articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...

Nelson Mondialu și oda pentru Emil Boc (video)

Pe 50.000 de vizualizări are până acum oda, Emblema Romaniei, lui Nelson Mondialu, care...

Alte articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...