Cetățenii din Jucu, consultați asupra proiectului de buget (VIDEO)

Primarul comunei Jucu, Valentin Dorel Pojar a organizat o serie de dezbateri publice în toate localitățile comunei, pe tema bugetului local aferent anului 2017. Primarul le-a prezentat principalele obiective pe care administrația locală dorește să le realizeze în 2017 și a luat în calcul propunerile venite din partea cetățenilor.

”Am făcut aceste întâlniri cu cetățenii comunei Jucu pentru a-i informa despre proiectele pe care le pregătim. Am dorit ca toți cetățenii să fie informați și să ținem cont de propunerile lor. Am dorit să ne ducem la cetățeni, să ne întâlnim cu toții să le aducem la cunoștință toate proiectele pe care dorim să le facem”, a declarat primarul Valentin Pojar.

Care sunt proiectele prioritare ale administrației din Jucu

Bugetul comunei Jucu în 2017 este de 15475000 la care se adaugă excedentul anului 2016, 6815000. Din totalul acestei sume, 11253000 reprezintă cheltuielile de funcționare, în timp ce pentru investiții suma este de 11037000.

Principalele investiții din 2017 vizează proiectele de infrastructură: drumuri, canalizare, iluminat. La acestea se adaugă realizarea capelelor mortuare, realizarea terenului de sport în localitatea Vișea, baza sportivă în Jucu de Sus, studiu de fezabilitate pentru un centru de zi în Gădălin,  construire de locuințe sociale

”Proiectul de buget poate să fie găsit pe site-ul primăriei, este un proiect ce poate să sufere modificări. Avem un excedent bugetar aferent anului 2015. Odată ce am venit la primărie nu am găsit prea multe proiecte pentru care să putem cheltui banii, astfel că am preferat să pregătim proiecte pentru anul 2017. Din acest buget, 11 milioane reprezintă cheltuielile de funcționare. Cealaltă parte a bugetului este folosită pentru investiții. Avem pregătite cinci proiecte pe care le-am depus pentru atragerea de fonduri europene. Avem depuse două proiecte la Ministerul Agriculturii pentru asfaltări și podul pentru Someș. Acesta este un proiect în valoare de 1 milion de euro pentru care așteptăm răspuns de la Minister. Al doilea proiect depus la AFIR vizează canalizarea în Jucul de Sus. Acesta este un alt proiect în valoare de 1 milion de euro. La Ministerul Dezvoltării am depus trei proiecte, dintre care unul dintre ele vizează asfaltarea tuturor drumurilor din comuna Jucu. Este un proiect ce are o valoare estimată de 26 de milioane de euro. Un alt proiect este introducerea canalizării, iar un alt proiect vizează iluminatul public, cu introducerea cablurilor în subteran. Din bugetul local ne dorim să construim patru capele în Jucul de Mijloc, Jucu Herghelie, Gădălin și Vișea. În Jucul de Mijloc funcționează canalizarea, dar ca să ne putem cupla la ea va trebui să facem extinderea canalizării. Dorim să finalizăm Baza Sportivă din Jucu de Sus. Un alt proiect presupune realizarea de terenuri de fotbal în Gădălin și Vișa. Tot din banii consiliului local am dori să realizăm câteva locuințe sociale. Am identificat un teren pe care dorim să îl parcelăm pentru tineri care doresc să își construiască o casă. În perspectivă demarăm studii de fezabilitate pentru reabilitarea căminului cultural din Jucu de Sus. Pentru acest proiect putem atrage fonduri europene. De asemenea, vom continua proiectul de modernizare a iluminatului public în toată comună”, a declarat primarul din Jucu.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii