Sunteti aici:PoliticCandidatul PSD Cluj la Camera Deputaților, Alexandru Cordoș, alături de primarul comunei Jucu

Candidatul PSD Cluj la Camera Deputaților, Alexandru Cordoș, alături de primarul comunei Jucu

Publicat in data

Sfințirea Bisericii ortodoxe din satul Vișea – comuna Jucu – a fost percepută ca un eveniment major, pentru locuitorii satului, ca și pentru toți credincioșii ortodocși din comună și din județ. Nu întâmplător, târnosirea acestui așezământ religios s-a făcut în prezența Înalt Prea Sfinției Sale Andrei Andreicuț,Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, alături de un sobor de preoți, dar și de o serie de oficialități locale și județene. Biserica din Vișea are hramul Sfântului Nicolae și pe cel al Sfinților Ierarhi Petru și Pavel. Alătiuri de primarul comunei, Valentin Dorel Pojar, au fost prezenți, venind de la Cluj, prof. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu și senatorul Alexandru Cordoș.

„Pentru a fi un bun edil trebuie să fii un bun român”

Senatorul Alexandru Cordoș avea să declare, cu privire la evenimentul excepțional la care a fost prezent: „Azi, împreună cu câțiva dintre colegii mei, precum prof. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, am venit în comuna Jucu, alături de primarul nostru, Dorel Valentin Pojar, pentru a participa la sfințirea bisericii din satul Vișea. Suntem într-o comună foarte frumoasă, foarte bine gospodărită și cred că ceea ce s-a întâmplat în această comună în ultima perioadă de timp este un exemplu de bune practici pentru toate comunitățile locale din jud Cluj și nu numai. Mă bucur că am participat azi la acest eveniment pentru că, întâi de toate, pentru a fi un bun edil, așa cum este primarul nostru, pentru a fi un bun parlamentar, trebuie să fii un bun român, care să împărtășească valorile și credința poporului. Vrem să-i fim alături și, nu în ultimul rând, să-l sprijinim în proiectele majore sau locale pe care le întreprinde. Ultimii ani au reprezentat un regres din punct de vedere politic. Cred că reprezentanții noștri în Parlamentul României nu au ținut cont de mesajul care le-a fost transmis de către cetățeni. Clujul nu face excepție, chiar dacă la Cluj, sigur, avem un anumit tip de bunăstare, există foarte multe lipsuri pe care oamenii le percep. Clujul are de toate, mai puțin suflet, mai puțină aplecare pentru problemele imediate ale cetățenilor săi. Doar în ultimele luni, Clujul a pierdut peste 100 de mii de locuri de muncă, locuri care au fost suspendate pentru o anumită perioadă și în viitor este posibil să rămânem fără ele. Prin urmare: o mai mare aplecare față de cetățeni și o mai mare responsabilitate în relația cu Bucureștiul ar asigura un echilibru major în interesul cetățenilor”.

„Legea învățământului nu este adaptată la această practică a cursurilor online”

Candidatul PSD Cluj la Camera Deputaților, a ținut să precizeze, pentru Cluj Manifest, și câteva lucruri legate de stadiul învățământului clujean, al învățământului românesc, în perioada pandemiei, care a venit pe neașteptate, cu provocări cărora a fost nevoie să li se găsească rapid soluții. „Este o provocare atât pentru elevi și studenți, cât și pentru profesori. Poate, în tot răul există și un bine, pentru că am fost oarecum forțați să trecem în această comunicare a viitorului – online. Pe de altă parte, trebuie să ne uităm puțin în urmă: astăzi, când vorbim la nivelul Românei, sunt peste 1 milion de copii care, în preuniversitar, nu au acces la educație pentru că nu au niciun fel de sistem de comunicare online. Apoi, pentru că cursurile, în general și profesorii și sistemul de învățământ nu au fost pregătite pentru acest gen de activitate și nu în ultimul rând cred că nu este adaptată legea învățământului la această practică. De aceea, curicula școlară trebuie adaptată pe de o parte la nevoile elevilor sau studenților, pe de altă parte, la nevoile pieții. Aici, am foarte multe elemente care vor sta în preocupările mele viitoare și alături de colegii mei vom face propuneri de modificare a Legii învățământului în multe direcții. Una dintre ele este completarea și modificarea curiculei școlare apoi acordarea de burse, atât de merit cât și sociale pentru elevii și studenții care au nevoie de acestea, tocmai în ideea în care va trebui să reorientăm învățământul, aplecat, pe de o parte, spre nevoile elevilor și studenților iar pe de alată parte spre nevoile pieței.”

„În ultima perioadă, Clujul nu a fost reprezentat consistent la nivelul Bucureștiului”

Proiectele locale, spune senatorul Alexandru  Cordoș, au mers poate mai greu și datorită faptului că în Parlamentul României reprezentarea nu a fost suficient de mare. „În viitorul mandat, voi fi, în primul rând, aproape de toate proiectele sociale, de tot ceea ce ține de interesul imediat al cetățenilor. În ultima perioadă, Clujul nu a fost reprezentat consistent la nivelul Bucureștiului. Acum, pentru prima dată, prin persoana prof. Vasile Dâncu, prin persoana prof. Achimaș-Cadariu și nu în ultimul rând, prin experiența și expertiza mea din mandatele de senator, va fi reprezentat așa cum se cuvine. De ce? Pentru că orice județ are nevoie ca acolo, la masa negocierilor, să-și solicite toate drepturile cuvenite. În primul rând, când Clujul are nevoie de finalizarea centurilor de ocolire auto, de finalizarea Spitalului regional de urgențe, de o infrastructură județeană, atât de drumuri cât și de una de turism. Clujul are nevoie de dezvoltare. Cred că în viitorul mandat prin proiectele pe care le vom propune vom putea contribui la realizarea acestor lucruri”.

Primarul comunei Jucu, Valentin Dorel Pojar, i-a îndemnat, cu acest prilej, pe concetățenii săi să fie prezenți în număr cât mai mare la scrutinul din 6 decembrie: „I-aș îndemna pe cetățenii comunei Jucu ca pe 6 decembrie să se prezinte la vot să voteze candidații PSD, pentru că e un partid cu un program de guvernare foarte bun și sperăm ca și colegii noștri care vor ieși deputați și senatori în Parlament să ne sprijine în continuare proiectele pe care o să le avem în comuna Jucu”.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...

Nelson Mondialu și oda pentru Emil Boc (video)

Pe 50.000 de vizualizări are până acum oda, Emblema Romaniei, lui Nelson Mondialu, care...

Alte articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...