Pe numele foștilor consilieri PMP, ai Consiliului Local al Municipiului Turda, și actuali candidați la încă un mandat, Adrian Nap și Cristian George Felezeu, a fost depusă, pe 10 august, o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda. Cei doi sunt acuzați de conflict de interese (art. 301, Cod Penal) și incompatibilitate (art. 46/Legea 215/2001- Legea Administrației Publice), iar dosarul de urmărire penală are numărul 1813/P/2020.
Adrian Nap vota bugetul firmei la care este angajat fratele său
Concret, șeful PMP Turda, și candidat PMP la un nou mandat de consilier al Consiliului Local Turda, Adrian Nap, îl are pe fratele său, Dan Nap, angajat, de către fosta conducere, la API SA Turda, unde Consiliul Local Turda este acționar unic. Practic, Adrian Nap, în calitatea sa de consilier a propus/votat bugetul și/sau acordarea de fonduri către API SA Turda, societate unde fratele său, Dan Nap, era/este angajat.
Cristian Felezeu vota bugetul firmei la care este șef de Sucursală
În ceea ce-l privește pe consilierul local PMP Cristian George Felezeu, acesta a fost și este șef al Sucursalei Turda a Companiei Apa Arieșul SA, unde acționar este Consiliul Local al Municipiului Turda. Practic, Felezeu votează bugetul companiei, investițiile, atribuirile de fonduri din partea Consiliului Local Turda, către firma unde este angajat.
Adrian Nap angajează minori, plătiți cu ziua, pentru muncă în tura de noapte
Ca să fie treaba treabă, Adrian Nap, șeful PMP Turda și candidat PMP la încă un mandat de consilier la Consiliul Local al Municipiului Turda, ar avea la activ și alte ilegalități.
Potrivit declarațiilor unui tânăr, Nap angajează minori, pe firma sa, INVEST LUX SRL, fără contract de muncă, plătiți cu ziua, pe care, uneori, îi bagă chiar și în tura de noapte, lucru interzis de Codul Muncii.
Aveam 17 ani când m-am angajat. Fără contract de muncă, fără nimic. Nu eram singurul. Erau vreo șase în aceeași situație. Lucram numai în tura de după-amiază și în tura de noapte, iar de plătit ne plătea zilnic. Cât am lucrat acolo nu a venit niciun control de la Inspecția Muncii. Am avut un coleg – el avea contract de muncă, chipurile – care, când a avut nevoie să meargă la medic, a descoperit că firma nu îi plătea asigurările de sănătate. Apoi, băiatul acesta a plecat la muncă în Italia. Când a revenit în țară s-a angajat tot aici, fără contract de muncă. Firma mergea bine. Încărcam vagoane întregi de marfă. Nu știu de ce nu plătea CAS, a mărturisit, într-o înregistrare video, un tânăr, fost angajat al lui Nap.