CÂMPIA TURZII, PROMOŢIE LA CETĂŢENI DE ONOARE

Şedinţa de îndată, extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Câmpia Turzii s-a desfăşurat ieri într-o notă tensionată. Pe ordinea de zi s-au aflat spre discuţie 11 proiecte de hotărâre care vizau conferirea unor titluri de cetăţean de onoare a municipiului. Propunerile au venit atât din rândurile politicienilor PNL, cât şi a celor PSD.

Pentru titlurile de cetățeni de onoare, PNL a propus pe  următorii: Radu Borza- fost consilier local şi judeţean, Tănase Moldovan- fost viceprimar PSD, profesor şi director de liceu, Dorin Racz-constructor de motociclete custom, Nicolae Raab- fost fotbalist, inclusiv în naţională, Nicolae Lăcătuș-voluntar şi iniţiatorul unor proiecte sociale pentru copii -toţi  propuşi de către PNL.

În tabăra adversă PSD a venit cu următoarele nominalizări: Nelu Gabor- artist folcloric, Ioan Mihășan-instructor de dansuri populare, Amalia Chiper Iurian-interpret muzică populară, Alexandru şi Aurora Mihai-interpreţi de muzică populară şi Petre Santeiu –tenisman.

Conform procedurii Consiliului Local, atunci când e vorba de persoane, s-a decis  ca votul să fie secret.

La finalul votului, toate personalităţile propuse de PNL au primit aviz pozitiv din partea majorităţii, în timp ce dintre personalităţile propuse de PSD, doar Nelu Gabor şi Petre Santeiu au primit acordul majorităţii. Menţionăm că santeiu este cetăţen de onoare şi al municipiului Turda.

Discuţiile pe această temă au condus la un dialog plin de acuzaţii, consilierii PSD apostrofând liberalii, spunând că  prin refuzul lor de a nu acorda aviz favorabil propunerilor PSD, aceştia nu fac altceva decât să  aducă jigniri personalităţilor municipiului.

Cel mai aprig punct de vedere a fost al consilierului PMP, Adrian Mischian, care a specificat în plen, în urma unui ping-pong de replici cu primarul municipiului, Dorin Nicolae Lojigan, că asistăm mai degrabă la “o promoţie de cetăţeni de onoare” şi că oricine din sală poate fi propus pentru acest titlu onorific.

Acesta a reproşat celor două reprezentaţii politice PSD şi PNL că au făcut propuneri cu scop electoral, ducând tilul cetăţean de onoare în derizoriu. Mischian, afirmaîn şedinţă că îi consideră de valoare pe toţi cei nominalizaţi la acest tilu, doar că nu credea că acesta se poate obţine cu atâta uşurinţă, menţionând că : “ mi-e ruşine să fac parte din acest Consiliu Local”. La această replică, primarul Lojigan i-a sugerat

să demisioneze.

În final, s-a hotărât ca doar 7 persoane din cele 11 nominalizaţe să primească, astăzi, în cadru festiv, distincţiile titlurilor de onoare din partea primarului.

Cu această ocazie, ediţia a XX-a  Zilelor Municipiului Câmpia Turzii va fi deschisă în mod oficial şi se va derula pe parcursul a 13 zile.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii