Căminele culturale din Apahida și Pata, modernizate cu fonduri europene

Comuna Apahida a primit finantare europeana pentru ,, Modernizarea si dotarea caminelor culturale din Apahida si Pata ” – valoarea finantarii este de 500.000 euro nerambursabil .

Finantarea a fost acordata prin Masura 7.6-PNDR – ,, … Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural . Scopul investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este de protejare a patrimoniului cultural sau/ și realizare a investițiilor pentru conservarea moștenirii de interes local, a așezămintelor monahale inclusiv a modernizării așezămintelor culturale” .

Primăria Apahida a realizat deja modernizarea căminului cltural din Sânnicoara, astfel că prin acest proiect și ceilalți cetățeni vor avea cămine culturale moderne.

Locuitorii localităţii Sannicoara se bucură deja de un nou cămin cultural. Investiţia realizată din fonduri publice al primăriei se ridică la suma de 880.000 de lei. Construcţia a presupus pentru început demolarea şi evacuarea molozului pentru construcţia existentă. Mai apoi a fost construit un corp nou de clădire cu funcţiunea de Cămin Cultural, o construcţie cu regim de înălţime „ parter + mansardă” pe teren cu suprafaţă de 527 mp.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare