Candidatul PMP pentru primăria Cluj Napoca:este nevoie de o gândire complet răsturnată

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Profesorul Avram Fițiu , candidatul propus de Partidul Mișcarea Populară pentru primăria Cluj-Napoca, a vorbit despre obiectivele pe care le are în vedere în ceea ce privește municipiul Cluj-Napoca. Candidatul a oferit o declarație în care expune punctele principale ale proiectului dezvoltat de acesta pentru Cluj Napoca precizând ce schimări trebuie avute în vedere pentru ca proiectul propus să poată fi realizat.

„Este un concept european de schimbare climatică, anunțată în luna decembrie la nivel de Comisie Europeană și în Parlamentul European și anume Green Deal. Proiectul își propune să ducă Europa până în anul 2050 la un nivel neutru de carbon. Pentru a putea ajunge la acest obiectiv, unul dintre componentele cele mai importante ale acestui proiect se numește Oraș Capitală Verde. Pentru a candida la titlul de Capitală Europeană Verde e nevoie de o gândire complet răsturnată din mai multe puncte de vedere și dau un exemplu, dacă vreau să ajung din Mănăștur până în Someșeni, am nevoie de o aplicație care să îmi arate opțiunile de mijloc de transport pe care le pot alege pentru acest traseu și gradul de poluare pe care îl are fiecare”

Profesorul a ridicat și problema parcărilor private nefolosite și menționează că există posibilitatea ca proprietarii acestor parcări să câștige bani de pe urma lor.

„Ai o mie de parcări private nefolosite, de ce să nu pui la bătaie aceste locuri astfel încât proprietarii să câștige un ban de pe urma lor? câte parcări se vor face ?cat poți extinde ?avem o suprafață limitată pe care să o utilizăm în sensul acesta-trebuie regandită această abordare.”

Avram Fițiu ia în considerare și nevoile tinerilor care  vor alege Clujul în viitor și cum se poate schimba acesta în favoarea lor.

„Tanarul se va muta intr- un nou cartier verde, să fie construit pe o paradigmă verde, să aibă un habitat atractiv, aerul să fie respirabil ,nu ca astăzi(avem o poluare mai mare decât capitalele europene) și toate acestea survin de la o gândire haotică.”

Inițiativa Europeană îți cere să vii cu o abordare verde și să integrezi tehnologia(de la străzi la cartiere smart), a mai precizat profesorul.

În concret, tot acest proiect este o politică europeană pentru primii 100 de primari care vor deschide ochii și vor începe schimbarea.

Sursa foto: Facebook

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău