Ansamblul de dansuri populare din Tureni a participat la Zilele orașului Eșme din Turcia

Ansamblu ”Izvorașul Turenilor”, alături de doamna primar al comunei Tureni, Dana Mănăilă, au avut ocazia să viziteze Turcia. Ansamblul de dansuri populare a câștigat un festival organizat în județul Mureș, iar marele premiu a constat într-o excursie în Turcia, în localitatea Eșme.

”Excursia a fost organizată la invitația Turciei. Copiii noștri au participat la un festival din județul Mureș, au câștigat Marele Premiu al Festivalului, premiu ce a constat într-o excursie în Turcia. La invitația turcilor din regiunea Ușak, localitatea Eșme am participat la Zilele Orașului. Alături de ansamblu din comuna noastră au mai fost invitați un ansamblu din Bulgaria, unul din Muntenegru și formația orașului gazdă. Și ei sărbătoresc Zilele Orașului la fel ca și la noi, timp de trei zile. Au început vineri dimineață la 12:00, până duminică seara. La deschiderea oficială au participat primarul și prefectul, au fost depuse coroane de flori la monumentul Eroilor și a fost organizat o paradă a portului popular din cele 4 țări participante. În cadrul acestui eveniment a fost organizată o expoziție de meșteșuguri, localitatea Esme având ca și tradițe țesutul, cu războaie de țesut la fel ca și ale noastre. Ansamblu nostru a susținut spectacole vineri și sâmbătă”, a declarat pentru Cluj Manifest, doamna primar.

Copiii au avut posibilitatea să viziteze și Instanbulul, dar și celebra trecătoare Bosfor care desparte Europa de Asia.

”La întoarcere ne-am oprit în Instambul unde copiii au avut ocazia să vadă moscheea albastră și catedrala Sfânta Sofia. De asemenea, am trecut din Europa în Asia prin strâmtoarea Bosfor. Copiii au avut ocazia să vadă tradiția și cultura Turciei. De asemenea, au legat prietenii cu ceilalți copii participanți. Am străbătut aproape 4000 de kilometri dus-întors. 35 de copii au participat la această excursie. Orașul gazdă a asigurat cazarea și masa, iar primăria a suportat cheltuielile de transport”, relatează doamna primar.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii