andrei suciu emanuel ungureanu

USR a ales “spuma” pentru a candida la Primării: Fostul brancardier Ungureanu, din Cluj, și mentorul său, șomerul Suciu, din Turda, vor să fie edili

În ultimii ani, pe scena politică a apărut un personaj …pitoresc – deputatul USR Emanuel Ungureanu. Profesor la un liceu tehnologic, Ungureanu a avut o evoluție spectaculoasă, dacă ar fi să dăm crezare celor care susțin că singura legătură a omului ce se erijează în justițiarul sistemului sanitar este că, în tinerețe, ar fi fost brancardier la un spital din Cluj. Totuși, în CV-ul său, de pe site-ul Camerei Deputaților, Ungureanu menționează că a fost asistent social.

Citește și: Discuții intime despre cum PMP Turda mânărește sondajele, de frica lui Cristian Matei. Vezi de ce sunt în stare pmp-iștii ca să pupe ciolanul

Scandalurile l-au scos în față, iar USR l-a propus candidat la Primăria Cluj

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a ieșit în față, pe scena publică, prin atacurile orbești la adresa unor somități medicale. De altfel, pagina sa de Facebook este dovada urii sale viscerale contra medicilor de mare prestigiu: postări formulate într-un limbaj brutal și acuzații grave, multe nesusținute. Ei bine, pentru USR, notorietatea dobândită de Ungureanu, acest “Agent 007” al filmărilor făcute prin spitale, cu camera ascunsă, a părut ceva “wow”, așa că l-a considerat “vârf” în politică și l-a propus candidat la Primăria Cluj-Napoca.

Citește și: Candidați PMP cu iz penal, la Turda. Adrian Nap angajează minori și nu plătește CAS

Promisiuni fantasmagorice, de campanie

Pentru a…convinge, USR-istul Ungureanu le face clujenilor o promisiune electorală care, cel mai probabil, îl uimește chiar și pe el: ”Candidatura mea la Primăria Cluj-Napoca are un sens bine stabilit, acela de a mobiliza energiile civice și politice ale Clujului în jurul unui proiect major: spitale noi, de la zero, construite rapid în municipiu”.
Ungureanu, un băiat cu mult tupeu, dar fără studii superioare în domeniul medical, a terminat târziu Facultatea de Istorie și deține o fundație dedicată Sănătății. Rând pe rând, nume mari ale medicinei românești, au fost măcinate la moara imposturii numită Emanuel Ungureanu. Prin…valțurile lui au trecut profesorii Mihai Lucan, Mircea Beuran și Irinel Popescu, de altfel, cu acesta din urmă și pierzând un proces de calomnie.

Sursele lui, portarii și infirmierele

Ungureanu, acest personaj, din umbră, care merge prin spitale, tupilat pe lângă pereți, îl putem întâlni cu telefonul mobil în mână, filmând, pe ascuns, diverse scene, pe care el le consideră relevante, și luând declarații de la tot soiul de…surse, gen portari sau infirmiere. Așa l-o fi învățat amicul și mentorul său, USR-istul Andrei Suciu, candidat și el la o primărie – cea a orașului Turda.
Candidatul-șomer, se ascunde în spatele Asociației T9.

Suciu se prezintă turdenilor drept un veritabil specialist, un inginer care a constuit poduri, însă nu în România. Hilar este un episod în care USR-istul Andrei Suciu a vrut să le demonstreze turdenilor că, în ciuda faptului că nu are un loc de muncă, este un bun specialist, care, la o adică, ar putea salva orașul. Așa se face că a strigat cât a putut că pe strada Toamnei curge apa pe trotuar pentru că au crăpat branșamentele sub asfalt și, la momentul respectiv, a sugerat,voalat, că este specialist în infrastructură urbană șu ar putea oferi consultanță. Ei bine, visrul său a fost spulberat rapid de conducerea Companiei de Apă Arieș, care a precizat că filmarea făcută de Suciu cu “inundația” constituie doar o manevră de repornire a sistemului de alimentare cu apă, care presupune aerisirea sistemului de distribuție, cu ajutorul hidranților subterani, deci nu este nicio avarie.

Suciu vrea să crească populația Municipiului Turda, dar nu precizează cum

Referitor la proiectele candidatului USR Turda la primăria orașului, a fost de toată jena momentul în care Andrei Suciu și le-a prezentat. Dacă la amicul său, Emanuel Ungureanu, erau promisiuni fantasmagorice, ale lui au fost de-a dreptul hilare.

“Am un singur proiect, vreau ca în următorul mandat, Turda să aibă cel puțin 10% oameni în plus față de ora actuală. Bineînțeles că asta nu se poate realiza cu una cu două, deoarece pentru ca o populațiea să crească, trebuie să îi asiguri tot ceea ce are nevoie. Acesta este proiectul meu pentru Turda, cu detaliile care o să vină în continuare”, a declarat, senin, Suciu, cu același tupeu cu care, atunci când a venit vorba despre faptul că nu are un job, a precizat că el muncește pentru turdeni.

Ce a uitat să precizeze Suciu este cum va obține această creștere? Va ascunde prezervativele? Va interzice pastilele contraceptive? Oare nu l-a învățat nimeni că acest “singur proiect” ar fi fost normal să fie precedat de multe altele înainte, precum crearea de locuri de muncă și creșterea nivelului de trai?

Candidat de…cursă lungă

De altfel, Andrei Suciu a candidat și la ultimele alegeri, ca independent, obținând 20,6% voturi, iar acum va candida din partea USR-PLUS. Dar nu se lasă, la fel ca alt bun amic de-al său, fostul jurnalist clujean Liviu Alexa Doralin, fost șef al PSD Cluj, funcție din care a fost demis destul de rapid, și care, prin ianuarie, declara că la congresul din martie va candida la șefia PSD național. Între timp, se pare că acesta a mai revenit cu picioarele pe pământ, iar peste planurile sale de a accede la funcții înalte s-a așternut colbul.

Să ne și amintim cu această ocazie cine este acest Doralin:

Andrei Suciu le spunea turdenilor: “Un pod este făcut să facă legătura între oamenii de pe cele două părți ale lui”. Când “podul” tău te leagă de amici precum Emanuel Ungureanu și Liviu Alexa, nu multă lume ar avea curajul să se aventureze să meargă pe el, că pare destul de șubred.

Concluzia este că USR se “pricepe” la oameni, iar dacă aceștia sunt “vârfurile”, nu vrem să ne imaginăm ce e mai jos, în structura ierarhică.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii