Sunteti aici:AdministrativRareș Rusu: Cine ascunde adevărul în ceea ce privește situația de la Cluj Arena

Rareș Rusu: Cine ascunde adevărul în ceea ce privește situația de la Cluj Arena

Publicat in data

În ședința deliberativului județean de la sfarsitul  lunii ianuarie, consilierii noii Uniuni Social Liberale care este majoritară la CJ Cluj au votat mărirea capitalului social de la Cluj Arena. Asta cu toate că li s-a atras atenția de către consilierii județeni aflați în opoziție că orice majorare de capital social este considerat ajutor de stat.
Consilierii județeni ai noului USL au decis să-și vadă de ceea ce li s-a trasat ca ordin de la partid și au prins banii pentru majorarea de capital de la Cluj Arena în buget, cu amendamentul că se va cere punctul de vedere al al Consiliului Concurenței și că se vor folosi acești bani numai cu acest accept. Au pus acest amendament cu scopul de a avea o acoperire în fața presiunilor care probabil se fac asupra lor pentru a “rezolva odată” problema datoriei Cluj Arena față de Primăria Cluj-Napoca și ca o acoperire în fața legii. Căci orice ajutor de stat este ilegal și li s-a spus, nu o dată, că ceea ce vor ei să facă este considerat ajutor de stat.

Că despre forțarea legii s-a tot vorbit degeaba în CJ Cluj, în ceea ce privește rezolvarea situației de la Cluj Arena, confirmarea a venit în data de 29.02.2016 când Consiliul Concurenței a răspuns oficial că orice majorare de capital social se consideră ajutor de stat.

Surpriza neplăcută am avut-o noi, consilierii opoziției, pe care conducerea CJ Cluj nu a considerat de cuvință să ne informeze cu privire la existența acestei hârtii de la Consiliul Concurentei. De altfel, CJ Cluj n-a considerat de cuviință să-i informeze cu privire la această poziție a Consiliului Concurenței nici pe cetățenii Clujului.
Care motive au stat la baza acestei lipse de transparență decizițională? Înțeleg că noi, cei din Opoziție suntem insignifianți în fața noii Uniuni Social Liberale din CJ Cluj, dar cetățenii Clujului, platitori de taxe și impozite locale, nu merită să știe ce se va întâmpla cu Cluj Arena?

Cer public președintelui CJ Cluj, Marius Mânzat, și vicepreședintelui Călin Tuluc, să ofere explicații cu privire la gestul lor lipsit de transparență și să exprime public pozitia lor oficială cu privire la cum văd ei rezolvarea situașiei Cluj Arena prin prisma a ceea ce conține documentul pe care l-au dosit.

Mă întreb câte alte astfel de documente au mai dosit de ochii contribuabilului clujean.

Presedinte PMP Cluj-Napoca,  Consilier CJ Cluj, Rareș Stelian RUSU

cluj-arena (Small)

Dincolo de acestea rămân o serie de întrebări, care însă poate sunt mult prea incomode pentru aleșii noștri pentru a le ataca cu curaj…Deh, efiecare e cu scheletul său din șifonier….

1. Cum de s-a ajuns în această situație? De ce acum 3 ani CJ CLuj s-a asociat cu el însuși într-un SA în care el venea cu bunul și partea cealaltă doar cu speranța de un post călduț, bine plătit, în care tai frunze la câini?

2. A fost sau nu impozitul prevăzut an de an în bugetul Cluj Arena SA, dar apoi nu a fost plătit pentru a fi pe profit și a se încasa salarii de la Cluj Arena SA ?!

3. Cine va plăti penalitățile aferente impozitului și din ce bani?

4. Cine răspunde pentru dezastrul în care s-a ajuns? Nimeni? Tabula rasa, plătim datoriile și o luăm de la capăt?

Asta ne doare pe noi, cei mulți, care acum suntem puși în fața unui fapt împlinit, care finalmente ne va duce la plata unor noi datorii…publice. Pentru care, din nou, nu răspunde absolut nimeni. Ei….dragi aleși…CINE DESCHIDE CUTIA PANDOREI?!?!

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...

Nelson Mondialu și oda pentru Emil Boc (video)

Pe 50.000 de vizualizări are până acum oda, Emblema Romaniei, lui Nelson Mondialu, care...

Alte articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...