Modă în progres

moda

Moda juvenilă şi nu numai se află într-o continuă transformare pozitivă, din punctul meu de vedere, evidenţiindu-se mai cu seamă eleganţa şi clasicul, combinat cu extravaganţa. Femeia, pentru că, în principal, ea reprezintă arta frumuseții, este cea care iese în relief prin ţinute care mai de care mai sofisticate. Anul 2013 aduce pentru aceasta cele mai interesante tendinţe în plan vestimentar. Cu mult mai ingenioasă sau îndrăzneaţă, moda revine întotdeauna în punctul din care a plecat, iar astfel putem observa asemănarea evidentă a modei din anii ’80 cu cea actuală, bineînţeles cu ajustările de rigoare, care etichetează trendul din 2013.

Garderoba femeii de astăzi este nelipsită sau cel puțin, aşa ar trebui să fie, de ţinutele casual, office sau cele care transmit simplitate, deoarece acestea din urmă reprezintă baza unei vestimentații de bun gust combinate, în general, cu accesorii care te evidenţiază. Pentru a fi remarcată chiar și pe stradă, o femeie trebuie să aibă curajul de a încerca cele mai trăznite culori, însă asortate cât mai potrivit pentru a evita penibilul. De asemenea, stilul adoptat sau culorile utilizate se află în concordanţă cu pigmentul pielii, culoarea părului, machiajul aplicat în acel moment, precum şi silueta fiecărei persoane. Într-adevăr, o haină de bun gust, în secolul XXI este găsită adesea în comerţ spre deosebire de secolele XVII-XVIII când majoritatea pieselor vestimentare erau fabricate chiar de cel care le purta. În anii ’80, moda se schimbă radical faţă de anii precedenţi, când femeile mergeau des la croitorie să-şi procure acele rochii cu o aliură regală şi cu un corset strâns ce reliefa talia. Asfel, tranziţia s-a produs, în mare parte, datorită acelui val uriaş al fenomenului disco. Fustele scurte, colanţii, tricourile lăsate pe umăr, pantofii cu botul rotund precum şi ultilizarea dantelei conferă în orice moment senzualitate și, de ce nu, frumuseţe. La o analiză atentă asemănarea dintre cele două perioade este izbitoare. Discrepanţa constă în croiala şi textura de calitate şi chiar creativitatea designului vestimentar.

Pentru unele un artificiu plăcut, pentru altele falsitate, extensiile, genele şi unghiile false, solarele există şi se utilizează din ce în ce mai des, de tot mai multe persoane. Consider că fiecare trebuie să se simtă confortabil în pielea lui, iar această alegere le aparţine.

Am observat că un alt aspect al tendinţei actuale este naturaleţea. Un make-up și un blush simplu, mat în concordanţă cu baza unui fond de ten adecvat pigmentului facial şi, probabil, un contur subţire şi negru al ochilor, constituie un machiaj cu care nu dai greş niciodată. La ieșirile de seară este de preferat adăugarea unui fard sau ruj puțin mai strident.

În ceea ce priveşte coafura, opinez faptul că majoritatea fetelor aleg ceva simplu și uşor de realizat. Părul lung nu se va demoda niciodată, iar buclele lăsate sunt perfecte pentru a oferi un plus de eleganţă. Oportunitatea pentru cele cu părul mai scurt pot fi extensiile care au început să se poarte din ce în ce mai mult. Placa pentru păr este o altă soluţie a tuturor celor care preferă o aranjare rapidă.

Chiar dacă moda a progresat, o dată cu ea s-a schimbat şi mentalitatea umană. Individul din 2013, îndeosebi în România, observă întotdeauna micile imperfecţiuni în materie de modă a celor din jur, iar firma pieselor vestimentare are un impact semnificativ asupra tineretului. De altfel, în prezent, femeia deţine o multitudine de opţiuni, încât să îşi aleagă propriul stil pe care să-l etaleze cu mândrie, iar singurul secret pentru a obţine acest lucru este reprezentat, în primul rând, de imaginația fiecăreia de a-şi asorta adecvat ţinuta.

 

 Adelina-Mihaela Cujbă

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.