Editorial: Marii uitați ai epidemiei de coronavirus

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Marii uitați ai epidemiei de coronavirus sunt exact cei pentru care stăm în case: cei cu boli cronice. Pentru ei stăm în case, ei sunt cei mai afectați de coronavirus, 80% dintre cei care au murit de coronavirus în România aveau și alte afecțiuni care pe puneau în pericol viața Și au murit peste 800 de români de coronavirus.

În schimb, alți 140 mor în fiecare zi de cancer. Știați asta? 140 de români mor în fiecare zi de cancer și mor la ei acasă, pentru că în spitale nu mai sunt primiți. Spitalele sunt păstrate goale, iar bolnavii au fost dați afară, ca să fie paturi pentru cei bolnavi de coronavirus și nu vine niciun bolnav de coronavirus în paturile respective, pentru ca epidemia din România a avut vârful pe 11 aprilie și de atunci tot scade.

Nu a avut niciun vârf nici după Paște, nici după 1 mai, așa cum se temeau autoritățile, pentru că românii au fost cuminți și au stat acasă. Unde mor pe capete din cauza că nu-și mai tratează bolile cronice de care suferă. Ei, cei pe care spunem că-i păzim de coronavirus, pentru că au boli cronice și ar putea muri, mor pentru că nu mai sunt îngrijiți. Sunt mai în pericol acum, decât ar fi fost dacă ar fi umblat lliberi pe străzi. Atunci ar fi fost măcar primiți pe un pat de spital.

Acum, acasă, nu-i mai îngrijește nimeni. Și i-am uitat toți. Ne uităm toți îngrijorați că avem 300 de cazuri de coronavirus pe zi și nu ne pasă că avem 140 de morți de cancer pe zi. La care se mai adaugă atacuri cerebrale, infarcturi etc. De astea nu ne pasă. Vedeta e coronavirusul.

Citește și Pacienţi cu boli cronice, în pragul disperării: „Suntem condamnaţi la moarte!”

Horea Mihai Bădău, Lect. dr. la Universitatea din Bucuresti, Profesor-cercetător la Universitatea din Nisa, Cercetător Principal la Laboratorul de Cercetare SIC.Lab Mediterrannee, Nisa, Editorialist Clujmanifest.ro

Ultimile articole

Articole populare

1 COMENTARIU

  1. Corect !Nimanui nu-i pasa ..vedem ce rezolvari aduce pandemo-prostia asta!Suferinte adanci in buzunare…si morti din neglijenta prosteasca..

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău