Isteria continuă. Măsuri aberante la deschiderea grădinițelor

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Iata ca a trecut o perioada de cand scriam ca e isterie nationala cu ingrijirea copiilor.

Isteria continua…” ce facem cu copiii” a ajuns la un nou episod…astfel ca s-a decis, probabil, deschiderea unitatilor de invatamant ( nu intru in polemica ” de stat” sau ” private” )…desigur, nu avem ordine clare, masuri specifice, norme adecvate, oameni bine instruiti si specialisti care sa stie exact ce au de facut…ba deschidem, ba nu deschidem…vom vedea…

Circula pe internet si conditiile in care se vor primi copiii in unitati…diverse idei, diverse reguli…si inainte de pandemie se facea curatenie, se dezinfecta, se spalau pe maini copiii si personalul….toate aceste reguli existau deja, nu e o noutate…
Noutatea si problemele apar o data cu ideile de distantare intre copii…

Ma intreb, oare cineva din Ministere(Ministerul Educatiei, Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii) se gandeste si la copii, la sufletul lor mic, la sentimentele lor?
Stie cineva ce inseamna invatamant prescolar? Care sunt particularitatile specificului prescolar?

Se stie ca la gradinita si cresa modelam suflete de copii si ” nu lucram cu o materie prima”?
Ne pasa oare ce se intampla cu copiii mici, discutam de copii cu varste de 3-4-5 ani, sau chiar mai mici, daca discutam despre crese…

Unde sunt toate principiile didactice si pedagogice care stau la baza desfasurarii activitatii instructiv educative in gradinita de copii?

Cum sa distantam copiii intr-o sala de grupa?
Cum sa-i tinem la 2 metri unul de altul?
Cum sa nu le dai decat o jucarie?
Cum sa nu socializeze si sa nu se joace copiii intre ei?
Cum sa nu interactioneze copiii pe hol sau in spatiile de joaca?
Cum sa stam in fata lor cu masca pe fata si fara sa-i imbratisam, sa-i alinam, sa-i linistim?
Cum sa-i luam de la poarta, parintii sa nu aiba acces in unitate? Cea mai grea e despartirea de parinti, cum sa-i traumatizam?

Tot ce am construit pana acum se transforma?

Noi ne transformam in roboti si pe ei îi robotizam?
Asta inseamna educatie?
Educatia de acum pierde toate principiile implementate de zeci de ani si se transforma in educatie cu RULETA?
Atat e important, sa stea singuri, distantati, departe unul de altul?

Unde e ” educatia cu blandete”, unde sunt psihologii?
NIMENI, dar NIMENI nu isi pune problema ” ce se va intampla cu copiii?”

Se gandeste cineva si la copii, cum se vor simti ei in aceste conditii, cum se adapteaza, ce se intampla cu ei, ce urmari ar putea avea aceste masuri aplicate….

Spatiile de joaca nu se deschid, dar îi distantam in gradinita/cresa…

Stiu ca vor fi discutii si stiu ca mediul privat isi doreste deschiderea, nu doresc sa ma implic in polemici, problema mea este ca nu ne gandim la ce simte copilul…stiu ca nici parintilor nu le e usor, dar oare, in aceste conditii in care isi lasa copiii, pot apoi sa stea linistiti?

In ceea ce priveste seria de masuri discutate, sunt luate ” pe repede inainte”, sub presiunea parintilor, ” ca sa dam bine” la populatie…din pacate nu exista o analiza a urmarilor… ce se va intampla de la toamna daca acum „rezolvam rapid”???

Stiu sigur ca parintii nu sunt informati si nu stiu ce presupune aceasta deschidere…

Consider ca avem nevoie de specialisti care sa munceasca impreuna si sa elaboreze un plan echilibrat si in interesul copiilor, al cadrelor didactice si al personalului…..nu sa transmita in graba niste informatii si apoi, ca de obicei, sa ne descurcam cum putem…

Cum sa elaborezi un ordin cu „masuri” si sa argumentezi ca in unitatea de invatamant, ” copiii vor fi organizati in COHORT”??? Cum???( DA, cred ca nu stiti ce inseamna…explicatia din DEX este” la romani, cohortul era o unitate de infantetie corespunzand cu a zecea parte dintr-o legiune”)….asa ne exprimam prin minister cand vorbim despre copii…COHORT…ma doare sufletul…

Cine isi asuma raspunderea in caz ca se intampla ceva?

Dragi parinti, va rog sa va informati bine, e foarte important sa stiti ce se intampla cu copiii in aceste conditii…
Participarea copiilor la activitati in gradinita va fi asumata de catre parinti, printr-o declaratie pe proprie raspundere…

Ma rog la Dumnezeu sa ne dea tuturor rabdare, putere, daca se poate si o sclipire de geniu si, in ultimul moment, sa gandim impreuna inainte sa actionam…altfel, suntem cu totii lasati in voia sortii.

Abrudan Raluca Gabriela

Ultimile articole

Articole populare

1 COMENTARIU

  1. Da, păi asta se urmăreşte prin Noua Ordine Mondială, pusă în practică de globalişti, anume ca oamenii să fie dezbinaţi şi se lucrează la psihicul „omului nou” încă din copilărie.
    Distanţarea socială sau fizică are un efect psihologic devastator mai ales când este vorba despre copii.
    Este inuman şi necreştineşte ceea ce se întâmplă. Din păcate, mulţi români au picat în plasa ăstora, prin inducerea temerii de ceva rău.
    Anticriştii, numai aşa puteau să-şi impună măsurile.
    Trebuie să facem ceva în România asta, aşa cum fac italienii, francezii, polonezii etc.

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău