Adrian Cinpoeru

Iar e bai mare la “U” Cluj. Iar ajung pe la Parchet

Nu înţeleg ce dumnezei şi sfinţi ai sporturilor au suparat „U”-iştii, dar  o ţin dintr-un scandal în altul. Şi dintr-o ruşine în alta. In 1998, echipa de fotbal era condusă de cuplul Maja-Bagiu. Era vai de U şi ei făcau afaceri cu sârmă, cu fier betoane şi alte produse. Cică, pentru a finanţa clubul. Aşa l-au finanţat de bine, încât U a picat direct şi urgent în Divizia C. Apoi a fost scandalul cu venirea şi plecarea lui Neluţu Sabău. U a promovat în B şi toată conducerea clubului, pentru aşa o grozavă performanţă, s-a premiat cu câte 10-15.000 de dolari.

Inclusiv, Sabău a fost  premiat, deşi se bătea cu cărămida în piept că el nu ia bani de la „U”. A luat şi s-a dus la Rapid. După aceea, episodul cu Lucian Danciu, preşedinte de club la „U”, prieten cu Paskany şi Iuliu Mureşan. Şi el a mânărit câteva sute de mii de dolari. Apoi, tot balamucuri, până la ditamai scandalul cu Walter, care a mutat jucătorii la Ploieşti. În rezumat, Socioşi, Prodance, mitinguri, insolvenţe, desfiinţare, înfiinţare… Centenar ratat prin liga a doua… Conducere de club de toată jena.. Hoţi şi incompetenţi. Proşti gramadă… Batjocură pe „U”, în permanenţă.

Acum, alt buboi stă să explodeze. De data asta în legătură cu echipa de baschet feminin. În Cluj Manifest, Ionuţ Geană scrie că i-a făcut plângere penală lui Liviu Alexa. Lucrurile par grave. Şi, dacă ce scrie Geană e adevarat, Alexa s-ar putea să o cam încurce.

Echipa de baschet fete este cea mai titrată echipă a clubului Universitatea. Este echipa pe care mulţi dintre U-isti o iubeau cel mai mult. Prin anii 80, vibra oraşul când jucau fetele în Cupa Campionilor. În iulie 2015, Liviu Alexa, la solictarea conducerii clubului, a preluat funcţia de director executiv al echipei. Iată, ce declara el atunci. „TOT CE ÎNSEAMNĂ APORTUL MEU FINANCIAR, DAR ȘI AL SPONSORILOR PE CARE ÎI VOI ADUCE, SE VA REGĂSI ÎN SALARIILE ECHIPEI, IAR TRANSPARENȚA FINANCIARĂ VA FI ASIGURATĂ DE UNA DINTRE CELE MAI REPUTATE COMPANII DE AUDIT FINANCIAR DIN ROMÂNIA. NU MĂ SPERIE NICI UN PROIECT AFLAT ÎN DERIVĂ, TOTUL SE POATE REPARA

Asta cu transparenţa financiară e comică

În 2017, „U” a jucat finala campionatului naţional contra formaţiei Sepsi Sfântul Gheorghe. Fetele noastre au pierdut finala. Atunci, antrenorul Dragan Petricevic a anunţat că nu va mai continua la „U” din cauza problemelor financiare.  Mai exact, echipa rămăsese cu doar 25 la sută din sponsori. Dragan s-a răzgândit şi a mai antrenat un an. În 2018, Liviu Alexa a fost dat afară de la „U” Cluj.

Finanţarea echipei de baschet fete s-a făcut prin Asociaţia „U”- Baschet feminin, înfiinţată în luna septembrie 2014. Deci înainte de numirea lui Alexa ca director executiv. Banii provenau de la sponsori, firme, oameni de afaceri.

Ionuţ Geană îl acuză pe Alexa că gestionează, în continuare, fără avea nici un drept, banii sponsorilor. Bani care nu mai ajung la echipa de baschet, ci în buzunarul lui Alexa. Şi sumele nu sunt mici, deloc.

De exemplu:

  • În 2015, 367573 RON.
  • În 2016, 1467450 RON.
  • În 2017, 1613573 RON.
  • În 2018, 1248098 RON.

Sute de mii de euro în fiecare an. Şi doar o medalie de argint. Geană scrie că Alexa a comis infracţiunea de delapidare. S-ar putea să fie şi puţină înşelăciune. Şi, mai grav, chiar evaziune fiscală. O ultimă nelămurire. Dacă Alexa profită de atâta timp, chiar nimeni din conducerea clubului nu s-a sesizat. Şi, dacă s-au depus plângeri penale, ce face Parchetul?

Autor: Adrian Cinpoeru

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii