Suntem un stat laic, nu vrem religie în învăţământul public românesc

emil aluas

Patriarhia Română, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Secretariatul de Stat pentru Culte au încheiat joi, 29 mai, a. c., un Protocol privind predarea religiei–cultul ortodox–în învăţamântul preuniversitar şi organizarea învăţământului teologic ortodox  preuniversitar şi universitar. Protocolul nu a fost făcut public de nici unul din semnatari. Au fost promisiuni din partea Ministerului Educaţiei Naţionale că punctele protocolului vor fi publicate (până în acest moment când scriu aceste rânduri 01. 06. 2014), s-a transmis un comunicat de presă dar conţinutul în detaliu a Protocolului nu a fost făcut cunoscut . Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, preotul Constantin Stoica spune că “s-au făcut declaraţii […] dar Protocolul nu poate fi făcut public”.

“Imixtiunea BOR în şcolile publice trebuie să înceteze” declară ASUR (Asociaţia Secular-Umanistă din România). Alexandru Toma Pătraşcu, reprezentatul ASUR denunţă că “în şcolile din România, sub privirile îngăduitoare ale autorităţilor, se practică o îndoctrinare religioasă masivă”. S-au obţinut informaţii din Protocol confom cărora “preoţii şi ierarhii bisericii pot să facă inspecţii la orele de religie, iar postul profesorului de religie depinde de avizul ierarhului local”. “Manualele de religie–cultul ortodox–sunt avizate de Patriarhia Romană şi se aprobă conform legii”.Acestea şi altele, completate de eternul “secretism” al  BOR, a trezit o imensă revoltă în rândul cetăţenilor români. Suntem un stat laic, BOR, sau oricare altă religie, nu au ce căuta în sistemul de învăţământ public românesc.

Articolul continuă mai jos:
farmec.ro - Livrăm frumusețe!

Fiind vorba de învăţământ, ca şi discrepanţa extremă a societăţii româneşti, avem foarte puţini copii cu o pregătire buna. Îi vedem la olimpiade şi competiţii internaţionale. Aceşti “minoritari” au plecat şi vor continua să plece din ţară. Copleşitoarea majoritate sunt cei slabi, mediocrii, mulţi agramaţi. Sunt marea masă care încă depind de părinţii lor şi care vor aştepta cu mâna întinsă ajutor de la stat. Sunt uşor de manipulat prin religie. De ani de zile îi văd zilnic pe străzile Clujului, vorbind gălăgios la telefonul mobil prin troleibuze, tramvaie, baruri, restaurante, la multitudinea de festivităţi/festivaluri interminabile, toţi cu manifestaţii care trădează căutarea unei identităţi. Vorbesc o limbă românească urâtă, cu un puternic accent de la ţară deoarece majoritatea sunt născuţi şi crescuţi în blocurile comuniste. Sunt cei pe care BOR îi manipulează pentru a construii Catedrala Mântuirii Neamului, deşi avem 3 600 000 de persoane care trăiesc din ajutorul anual primit de la Comunitatea Europeană. Îi vedem la televizor cum se înghesuie şi se înjură când îşi ridică uleiul, zahărul, făina, orezul, etc..În aceeaşi categorie intră rromii (ţiganii) văzuţi când îşi ridică alimentele pe str. Emile Zola, Cluj şi îşi încarcă “marfa” în Mercedes sau alte maşini străine. Sunt barbaţi, femei, tineri, chiar copii, care fumează ţigară de la ţigară şi strigă unul la altul în plin centru oraşului. Oare primăria Cluj-Napoca ştie ?. S-a sesizat ? Sau doarme cum face de 25 de ani. Este o nevoie disperată de un management adevărat al primăriei. Uşor de manipulat prin religie, sunt cei văzuţi la televizor, oameni care se calcă în picioare pentru a atinge “moaşte de sfinţi”, deşi trăim în secolul 21. Sunt un creştin nepracticant. De 55 de ani am fost crescut şi educat în Cluj, cu respect faţă de legea pământului.

Am afirmat într-un articol anterior că cca 54% din populaţia ţării este agramată. Mi s-a spus că procentul este prea mare. Nu cred. Agramaţi sunt inclusiv cei “funcţional agramaţi”, adică cei care pot citi cuvântul dar nu ştiu ce înseamnă. În această categorie intră foarte mulţi politicieni de azi, foşti repetenţi şi/sau cu facultăţi la fără frecvenţă.

Citesc scrisoarea celui de al-XVI-lea preşedinte al SUA, Abraham Lincoln, adresată profesorilor copilului său, Robert. Preşedintele şi soţia lui au fost devastaţi de moartea celorlalţi trei copii. Am locuit în statul (homestate) preşedintelui, Illinois. Ca tată, mi-am urmărit copilul în clasele V-XII în şcolile publice din Middwest. Sunt uimit de actualitatea rugăminţilor unui tată-preşedinre, scrise cu mai bine de 150 de ani în urmă. Nu este nici o trimitere la religie şi pot fi un ghid pentru MEN din România.

Rugăminţile preşedintelui Abraham Lincoln către profesorii fiului său: “-Învăţaţi-l dacă puteţi minunăţia cărţilor; -Daţi-i timp să se gândească la misterul etern al păsărilor cerului, al albinelor de sub soare şi a florilor de pe câmp; -Învăţaţi-l că e mult mai onorabil să eşueze decăt să trişeze; -Învăţaţi-l să aibă încredere în propriile-i idei, chiar dacă ceilalţi îi spun că se înşală; -Învăţaţi-l să fie amabil cu oamenii amabili şi dur cu oamenii duri; -Daţi fiului meu tăria de a nu urma mulţimea, să nu urmeze turma; -Învăţaţi-l să asculte pe toţi oamenii dar să selecteze din cele auzite printr-o proiecţie a adevărului şi să păstreze doar ce e bun; -Învăţaţi-l cum să râdă când este trist; -Învăţaţi-l că nu este o ruşine să plângi; -Învăţaţi-l să-şi “vândă” creierul celor care dau mai mult, dar niciodată să nu pună un preţ pe sufletul şi inima lui;

-Trebuie să înveţe că nu toţi oamenii sunt sinceri şi oneşti; -Învăţaţi-l să-şi astupe urechile la bârfă şi să lupte când crede că aceasta este soluţia; -Trataţi-l gentil pe fiul meu, dar nu-l protejaţi, deoarece numai testul focului face oţelul bun; -Lăsaţi-l să aibă curajul de a fi răbdător; -Lasaţi-l să aibă curajul de a fi brav; -Învăţaţi-l să aibă întotdeauna încredere sublimă în el însuşi, deoarece apoi va avea încredere în umanitate. Aceasta este rugămintea mea poate prea mare, dar vedeţi totuşi ce puteţi face. Fiul meu este un copil de treabă !”.

 

Emil Aluaş

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii