Schimbarea la faţa “sexului”

ioannegru MURIVALE

Ştiu când va avea loc „schimbarea la faţă a României”. Ştiu de la politicieni, mai ales de la cei din fostul USL. În 17 decembrie a.c. De ce atunci? Fiindcă atunci va avea loc ultimul tur al alegerilor prezidenţiale. Probabil că atunci sau a doua zi se va afla cine se va muta la Cotroceni. Nu ne interesează acum cine, ci faptul că, la ultimul tur, Băsescu va fi, oficial, concediat politic.

Deci, plecarea lui Băsescu înseamnă „schimbarea la faţă”. A ţării.

După opinia dlui Gişe, Băsescu ar putea pleca mâine, dacă Parlamentul, adică parlamentarii, ar fi de partea opiniei senatorului. Şi n-am înţeles de ce nu se vrea să se poată. Sigur că, avem atâtea CCR-uri, că ne împiedicăm în ele. Sigur că, avem atâtea instituţii, care nu ne lasă să fim limpezi. Sigur că, nu vrem să fim limpezi. Sigur că, până la alegerile prezidenţiale, vrem, dorim din tot sufletul nostru străin, să fim cu Băsescu.

Atunci, praful să se aleagă!

Dar până atunci, şi de atunci încolo, nu vine nici un fel de „apocalipsă”. (Apocalipsă înseamnă revelaţie, nu sfârşitul lumii contemporane.) Nici un fel de schimbare la „faţă”.

Se va schimba oare România la „faţă” fără Băsescu? Fără regele Mihai s-a schimbat. Fără Emil Constantinescu s-a schimbat. S-a schimbat, că nu putea sta pe loc, şi fără Ion Iliescu. Dar se va schimba oare şi fără Băsescu? Sau, de fapt, nu ne-am schimbat deloc?

Nu iau „schimbarea” în gând creştin, nici în gând interbelic, ci doar în cel, modest, guvernamental. „Noi guvernăm!” Care? Şi Unde? Şi cine?

Noi guvernăm până la „schimbarea la faţă”, dar după aceea vom guverna şi mai şi. De parcă până acum n-au fost aici. De parcă până acum au guvernat, să mă iertaţi, din budă. Adică din fundul curţii. Adică deasupra muştelor.

Va fi o schimbare la „faţă”.

Nu cred. Va fi doar mai multă linişte (nu politică) şi, poate, mai multă pită la tomberoane.

Şi mulţi, încă foarte mulţi, vor (vom) trăi ăn subsolul „patriei”.

Ceva va fi, că niciodată n-a fost să nu fie nimic.

 

Ioan Negru

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii