alin tise banner

Piedone – coroane pentru 27 de morți. Le pregătește și Boc? Moartea pândește și în pivnițele Clujului

Tot stau de azi-noapte și mă gândesc cum e să mori carbonizat, sufocat și strivit de sute de oameni intempestiv. Să nu vezi nimic, din cauza fumului gros și puturos și să simți durerea aia adusă din iad, iar hainele și pielea să te părăsească într-o clipă. Indiferent unde în lume se petrecea dezastrul “COLECTIV” era dureros!

Așa a fost să fie – s-a întâmplat în București. DACĂ era la Cluj?

Întreb asta, deoarece știu că multe cluburi și crâșme de noapte din Cluj-Napoca au probleme cu autorizațiile de funcționare, măsurile de protecție în caz de incendiu, căile de acces, aerisiri, avize etc.

Pe lângă faptul că sunt cluburi care-și deranjează la greu vecinii, fără ca autoritățile să se implice, mai sunt și amplasate în tot felul de catacombe, fără aerisiri corespunzătoare și cu o singură cale de intrare/ieșire, decorate cu tot soiul de materiale ce se pupă și combină ușor cu focul. Riscul ca un incendiu să se producă, sau eventual o inundație, este iminent, depinde și de voința și dorința celui de SUS.

Nu are rost să nominalizez cluburile care au astfel de probleme, să nu fie interpretabil. Nu asta contează acum.

Important este că Primăria municipiului Cluj-Napoca emite autorizații de funcționare cu superficialitate, fără a se implica în verificarea localului, dacă poate funcționa sau nu, existând riscul ca într-un anumit moment să luăm foc la un concert, fără a apuca măcar să ieșim afară…..

A, da . Pe Boc îl doare fix în pix. Dacă s-ar întâmpla asta, ar trimite niște coroane și condoleanțe familiilor îndurerate. Și cam atât, că românul uită, nu-i bai.

Domnu’ Boc, când eu, semnatarul umilului articol, impreună cu Consiliul Civic Local și câțiva cetățeni de prin centru și de după, și cu ajutorul consilierilor locali, am dezbătut soluțiile de îmbunătățire a programului de funcționare al localurilor și teraselor, a modului în care sunt eliberate autorizațiile de funcționare, și multe altele, ați promis că faceți dezbaterea publică finală în care să rezolvăm odată pentru totdeauna neajunsurile hotârârilor de Consiliu Local care reglementează toate aceste chestiuni. Ați mințit!!!

Așteptați să moară oameni, domnu’ Boc? Doar atunci puteți să vă mobilizați? Ați uitat de cetățenii pe care-i reprezentați? Sau îi favorizați pe anumiți patroni de cluburi?

Nu sunteți in stare să rezolvați niște chestiuni, pentru care soluțiile vă sunt puse pe tapet de cetățenii interesați?

Știm că e greu să le faci pe toate singur, dar aveți consilieri care vă sfătuiesc pe diferitele segmente de activitate. Sunt cumva aceștia gârjobi și strâmți la minte, ori nu-i interesează decât leafa?

Domnu’ Boc, trebuie doar să vreți să faceți ceva, deși stim că nu prea sunteți interesat.

Vă asigur că o să ne batem până când va fi organizată acea dezbatere publică finală care să ducă la modificarea hotărârilor actuale desuete. Ați PROMIS că, până în martie 2015, acestea vor fi modificate. Sper să nu vă apuce martie 2016!!!

masca-medicala
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

comentarii

  • Sa inteleg ca daca nu facem ca tine si cum spui tu o sa ne înjuri si calomniez ?? Mai micul liviu alexa ( si el e f. Mic ) cum e sa nu citesti o lege Dar sa spui tu ce trebuie să facă unul sau altul. Alte instituții trebuie sa verifice normele de PSI ( ai auzit de termenul acesta?). Eu nu zic sa nu critici dar fa-o argumentat si la subiect. Hai succes

  • Iosif Pop si cu tine ati demarat dezbaterile publice in consiliul local. Parca s-a intrunit si ceva comisie in care ati fost mai multi reprezentanti din diferite entitati. Sper sa nu ma insel. Felicitari pentru initiativa si speram sa miste ceva Boc.

  • Nesimtirea lui Boc depaseste asteptarile clujenilor. S a saturat de clujeni. Deja nu mai are ce cauta la primarie. Multe probleme esentiale nu le stie gestiona. Slugile lui din primarie nu stiu absolut nimic si nu i intereseaza decat banii si sa plece cat mai repede acasa. Sa ti fie rusine emile.