Lorand Soares Szasz, fabrica de iluzii

Pe meleagurile românești a luat amploare un fenomen despre cum să faci bani, cu ajutorul unor traineri și antreprenori desăvârșiți care au pretenția că știu să te învețe cum  să-ți crești afacerea, cum să pornești o afacere nouă de succes, pe scurt, cum să faci să vină banii la tine.

Maestrul desăvârșit în ale manipulării, cu discursuri despre vise antreprenoriale, este Lorand Soares Szasz. Acest personaj care a știut și știe să se vândă bine în fața sutelor de oameni care dau buzna la conferințele sale, nu are, totuși, o bază solidă de expertiză și experiență în spate. În schimb, este un izvor nesecat de citate din partea unora care au ajuns înstăriți: “Vreți să faceți bani, păi faceți ca ăsta!”

Fost grădinar în Portugalia, omul face bani pe seama naivilor. Desigur, s-a ajuns până acolo încât și Soares este copiat de alți vânzători de iluzii, în ale căror CV-uri stau la loc de cinste ”calități” de seamă: trainer de succes, antreprenor de succes, speaker, coach, făcător de bine, guru financiar, sau te mai miri ce.

Câtă prostie poate să existe, incredibil! Cât de disperat poți fii să dai bani unuia ca Lorand Soares Szasz, să-ți împuie capul cu pasaje și citate motivaționale copiate din experiența și cărțile altora? Serios, când îi vezi pe toți deochiații care dau fuga la simpozioanele lui, cum stau și ascultă fascinați, te umflă râsul.

Szasz este un brand, într-adevăr, știe să-și ridice valoarea de piață prin naivitatea altora. Să faci bani de pe urma credulilor, nu e greu. Vinde-le vise, și-ți vor ridica statuie. Gurul portughez asta și face, și sunt convins că ar fi în stare să le vândă acestora până și găina care se ouă din oră în oră.

Grădinarul și-ar  putea crea, fără prea mult efort, o sectă puternică în România. Cred însă că, deocamdată, e mulțumit că-și umple pușculița de la cei care pășesc fără prea multă judecată în ”fabrica sa de bani”.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

1 comentariu

  • Felicitări man, bun material! Bine că mai are cineva *oaie să spună adevărul în fața tuturor picați în extaz în fața predicatorului neoprotestant LSS. Felicitări încă o dată.