Acasă Opinii Editorial Libertatea de a fuma sau cusutul buzelor de către femeia din Bucea

Libertatea de a fuma sau cusutul buzelor de către femeia din Bucea

S-a trezit doamna deputat de Cluj, Aurelia Cristea, că trebuie să se bage și ea în seamă cu ceva. Neștiind cum poate să sară în evidență și să aibă vizibilitate mai ales în prag de alegeri, s-a apucat să facă lobby printre colegii ei parlamentari, că trebuie îngrădită libertatea omului de a fuma, astfel încât să ne aliniem și noi la standardele europene.

Dumneaei, ca și ”mare” om politic ce este, fără substanță și idei majore care să ajute concret societatea, și-a dorit să se răzbune pe fumători, ca să adune voturi de la “oamenii sănătoși”, fără plămâni îmbâcsiți de fumuri.
Atât o duce capul, nu ai ce-i cere omului limitat. Nu sunt suficiente probleme în societatea asta bolnavă de griji și nevoi, că-i mai iei omului și pipa din gura și-i dai două amenzi, rezolvând astfel situația toxică.
Alo, stimată doamnă, dezastrele din spitale, lipsa de aparatură medicală, problemele din educație, infrastructura etc? Alea nu sunt mai prioritare?

De gestionarea deșeurilor din județul Cluj, care sunt mai toxice decât țigările, vă interesați? Sau vreți să vă dați mare-n schemă și să apăreți pe sticlă?

Înainte să ne aliniem la standardele din Vest, aliniați alte probleme, nu pe cele ale fumătorilor.

Cum naiba să faci o lege antifumat și să nu te gândești la consecințe? Ce nu era bine până acum cu locuri pentru fumători și nefumători? Era bai? Dădea cancerul mai repede peste societate? Cu cine franț v-ați consultat?

Adică, dacă eu vreau să fumez la mine în birou, mă sancționați doamnă dragă? Ați înnebunit? Incredibil!!!

Îi respect pe nefumători și este perfect normal să nu-i afum în localurile, restaurantele și birturile care nu au separeuri special amenajate pentru fumători sau nefumători. PERFECT DE ACORD. Dar de aici, până acolo încât noi fumătorii, care ne bem cafeaua, vinul , berea, pălinca sau sifonul într-un local și să nu putem bate o țigară de scrumieră, mi se pare PUȘCĂRIE !!!

Ferească-ne Dumnezeu să ajungă oameni dintr-ăștia în funcții de conducere cheie, că cine știe ce îi apucă și te trezești că nu-ți mai dau voie să mergi decât în uniformă pe stradă și cu naframă pe cap.

Unii nu mai știu cum să-și dea drumul la atâta înțelepciune, parcă o dau prin dos de se scutură scaunul. Frumos.
Noi, românii, punem căruța înaintea cailor, așa știm să gestionăm problemele. Dacă casa arde, întâi facem curat și apoi stingem focul.

Pe lumea asta sunt două categorii de oameni, cei care gândesc fără să acționeze, și cei care acționează fără să gândească. Doamna deputat face parte din a doua categorie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version