De ce nu mai merg la Balul Operei, sau ”Să Băluiți pe cinste!”

Balul Operei va ajunge anul acesta la a 21-a ediție. La ultimele 3 am fost și eu. De ediția precedentă am fost foarte dezamăgit. Mi-a lăsat un gust amar. Organizatorii se laudă mereu cu cel mai fastuos eveniment cultural al Clujului, însă evenimentul nu reprezintă pentru mine altceva decât o adunătură de cocalari și pițipoance. Toate acele „Pisi” prezente sub cupola Operei sunt sunt vai și amar de ele, cu haine pline de sclipici, de proastă calitate, dar care vin să epateze. Bărbați ce fumează trabucuri ieftine, cumpărate din cartier și care doresc să lase impresia că sunt genul care ascultă muzică clasică, dar le sună telefonul pe melodiile lui Salam.

Mă întreabă multă lume de ce nu mă mai duc la Bal și îmi cer invitații. Răspunsul e simplu: nu mă mai interesează acel eveniment de Ferentari. Nici măcar nu sunt interesat să mai surprindem fotografii cu parveniții din sală, nu are sens. Ajunge acest text sincer.

Multă lume știe că Matei Miko este un om asupra căruia planează multe semne de întrebare, însă e doar treaba lui, aici vorbesc de eveniment și atât.

Cică anul acesta va fi un eveniment ce va lăsa Clujul cu gura căscată, unul care care va reconstitui atmosfera de pe Broadway-ul american. Mă scuzați, dar mă pufnește râsul. Cu cine să faci ca la Broadway, cu Axenia? Vai și amar, trei coceni și restul boabe. Vor veni fetele de la Transilvania Fashion și vor fi trimise de Miko să ațâțe bărbații? Halal bun gust!.

Desigur, de la adunătura cocalarilor și a pițipoancelor nu vor lipsi politicienii, cu costumele lor cumpărate cu câteva zile înainte de eveniment. Și nici cei cei care își vor mânji degetele cu sushi și sarmalele din farfuriile de unică folosință. Fast-foodul de Mănăștur se va muta cu siguranță atunci pe treptele Operei din Cluj-Napoca, ca într-un film suprarealist.

Am și o sugestie pentru organizatori la ediția din 2017, asta ca Balul nostru să aducă mai aproape Clujul cultural de Viena, Paris sau Londra. Le recomand cu căldură să nu cumva să-i scape din vedere pe cântăreții Dani Mocanu, Guță și Romeo Fantastik. Pentru că nici nu știu ce-ar pierde!
Hai, să Băluiți pe cinste. La valoare!

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.