Cele bune pentru NATO și pentru țara mea!

Ion Negru01

A zis NATO că vrea un cal? Băsescu a zis că vrea o ţară! A zis Băsescu că mai vrea o ţară. S-o scape de băseşti. De „politicieni”, zice-se.

Oho, retorică antică, o jumătate şi mai bine de ţară a vrut să scape de cal. Şi n-a putut. Că nu-i calul sub şa, ci bietul om (pălmaşul) sub vremi.

Aici n-am înţeles: „daţi-mi o ţară!” Aşa a zis Băsescu. Asta sau alta? Că nici aici n-am înţeles. Şi, dacă asta, care? Că, iarăşi că, din păcate ţara asta nu mai are cal. Poate că regat are. Sigur are rege. Şi numai unora le vine să creadă că este scrisă într-o piesă de teatru.

Am înţeles, nu ţara asta.

Dar ţara e „ceva” care are oameni. Cu ăia ce facem? Mai precis, ce facem cu oamenii? Dacă toţi sunt oameni, atunci n-ar fi rău să-i dăm pe „şina” lui Băsescu. În loc de „ţigancă împuţită” se spune, mai nou, „şină”.

No, pe „şină” să se ducă!

Şi, totuşi, Băsescu vrea un Regat sau o Pomânie Mare? Sau una după anul ’40? Dacă vrea, mai vrea, o Românie.

Partea proastă e că nu poţi înjura în scris.

Nu te lasă calculatorul. Că-i mai tânăr decât tine. Şi nici măcar viruşii nu te-ntreabă unde-ai fost.

Cum, te întrebi mut, să-ţi dea cineva o ţară pe mână? Care ţară am întrebat nelămurit. Dar cine să ţi-o dea? Şi cum? La yală, la pungă de plastic, la lacăt? La făgădău? Aici bruma mea de democraţie este după două beri. Nu de dat e neaparat vorba, nu de cine e acel cineva, ci de „ţară”. Eu ştiu că fiecare om, atunci când îşi face o casă, întâi îşi face un loc unde să facă pipi şi caca. Unde să nu te bată vântul. Şi, cum s-a spus, şi regele merge pe jos. Ce budă (wc) să-şi facă Băsescu pe locul meu? Ce ziare să-mi aducă mai apoi? Ce blonde?

Da, toate superlativele au fost „mâncate” de oamenii lui Ceauşescu. Ba chiar şi mai sus. Ce superlativ să folosesc pentru Băsescu? Dar pentru dorinţa sa de a fi, un an, prim-ministru? Să ne pună pe „şină”. Şina ţine, normal, de transporturi, nu de apă. Zisă şi „flotă”.

Mă uit în dicţionare şi nu găsesc nici un cuvânt care să-i semene. Nici nu ştiu cum au ajuns toate cuvintele, fără patriotismul Securităţii, în DEX.

Poate că e o glumă.

Dar ţara mea nu!

 

Ioan Negru,

Valea Drăganului, 1 april. 2014

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.