Acasă Opinii Editorial Cel mai târziu mâine

Cel mai târziu mâine

  de Ioan Negru

   Sigur, cu toţii aşteptăm foarte multe de la actualul guvern. Foarte multe şi înfăptuite pe loc. Am avut enorm de mult timp şi răbdare cu vechiul guvern Băsescu-Boc, acum nu mai avem.

Vrem, aici şi acum, să se facă dreptate, adică să răspundă cei care n-au făcut decât să taie din orice (mai ales salarii şi pensii) şi să-şi bată joc. Şi să fure. Să fure enorm. Să răspundă cu averea, cu capul, cu libertatea. Că, dacă n-au fost responsabili când au făcut ce au făcut (adică l-au ascultat pe „tătuc”), atunci măcar acum să fie responsabili, răspunzători şi traşi la răspundere. De acord.

Numai că nu se pot face toate din condeiul lui Ponta. Dacă s-ar face, aşa cum nu mai au răbdare unii, am fi în plină dictatură. De care se pare că am cam scăpat. Nu de tot, căci, pe lângă instituţiile unui regim de forţă, mai avem şi „forţa străină” reprezentată de mai marii PPE din Europa. Ba chiar şi SUA cântă jazz la trompetă.

Cel mai mult revoltă hoţia şi corupţia. Din bani publici. Acum se vede, e pusă pe hârtie, în dosare. Şi nici măcar aşa nu putem şti cât a fost de mare şi câtă mai este încă. Totul este pe bani, pe mulţi bani, mai puţin sau aproape deloc pe omenie. Hoţie, corupţie şi prostituţie. Cei care nu mai au răbdare, au dreptatea lor. Privesc înapoi cu mânie, ca să parafrazez un titlu celebru. Cu mânie, pentru că au fost puşi acolo (unul mare a mai rămas) să împlinească binele ţării, iar ei s-au apucat de hoţii. Iar dacă n-au furat cei sus puşi, i-au lăsat pe alţii s-o facă, cu vârf şi îndesat.

E drept, se aşteaptă mult de la Guvern. E drept să fie aşa până într-un loc, adică până acolo unde i se termină puterea. Până acolo unde trebuie să intre în scenă Justiţia, cu toate ale ei. Cu toate încrâncenările şi politizările ei actuale. De care, se vede treaba, cu greu scăpăm.

Cred că încă nu ne-am dezrobit de frică. Noi, cei de jos, de prea jos. Aici, jos, până şi unii popi umblă beţi. Nu cu frică de Domnul, ci cu frică de cei bogaţi în valută. Îi vedem doar pe cei bogaţi şi puternici, căci pe noi înşine nu ne mai vedem. Cândva, am avut o viaţă, acum ne este frică de ea, ne este frică şi de cea care ne-a mai rămas. Dacă mai este, dacă mai poate fi.

Aşteptăm cuminţi, în frica noastră, să se facă dreptate. Ne grăbim să ne scoată Guvernul din ea.

Acum sau cel târziu mâine. 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version