Ion Negru01

Am remarcat un fapt remarcabil (sic), toţi liderii politici vorbesc frumos, argumentat, convingător. În afară de faptul că nu-i mai cred pe nici unii, toţi vorbesc convingător. Pun degetul pe rana de pe nas.

Dl Victor Ponta, având o grămadă mare de putere politică, vorbeşte ca un popă în faţa altarului, că te şi cruceşti cât de bine-i stă. Îi doresc succes în discursuri, că de murit mor alţii. Anonimi, şi anonimii nu sunt eroi. Sper ca noul guvern, deşi nu cred, să ne scape de un eroism inutil. Oricum, nu eşti erou dacă nu mori. Chiar şi simbolic. Inutil sau pragmatic? Ce frumoasă (estetică) este productivitatea morţii. A discursurilor.

E drept: „cine n-are bătrâni, să-i cumpere!” Şi cine are, să-i…

Dl Tăriceanu (nu-i mai înşir şirul lung al prenumelui) era în partid, la liberali. Azi e la reformaţii liberali, adică de unul singur. Aici am putea da mâna, că nici eu n-am partid. Da, dar nu sunt şef la Senat. Nu sunt „al doilea om în stat”. „Al doilea”, ca ierarhie descrescătoare, vine după „nimeni”, adică după Băsescu.

Ăsta, Băsescu, vorbeşte cu vorbele din trecut. Mai pune un petec la anvelopa peticită a bicicletei. Nici măcar vorbe nu mai are, d-apăi…

Ştiu de pe acum ce va face dl Tăriceanu ca „şef” la Senat: va face „totul”! Apoi va trage apa. Nu toată apa.

Dl Crin Antonescu n-a intrat (ajuns) în opoziţie, ci, după părerea mea, în extremism. Este, poate, singura lui şansă. Penibilă.

Moţiunea de cenzură preconizată de liberalii „naţionali” a fost depusă. S-a votat. S-a scris pe tablă. Eu am şters cu buretele.

Ce bine e când eşti mic, foarte mic. Şi n-ai nici omenie. Ai şansa de a fi extremist. Adică de a nu te băga nimeni în seamă. Şi-n loc de ciolan, furi găini.

Normal, găinile patriei şi ale „patriei secuilor”.

Că, şi ăştia, secuii, dacă n-au steag, nu-s secui! Dacă nu-i doar o vorbă.

 

Ioan Negru,

Valea Drăganului, 11 martie 2014