Acasă Opinii Editorial Editorial: Cât va dura epidemia de coronavirus în România?

Editorial: Cât va dura epidemia de coronavirus în România?

Vă prezint, în exclusivitate, rezultatele cercetătorilor români care studiază evoluția epidemiei de coronavirus din România. Epidemia se va încheia pe 24 august, atunci vom reveni la T+1, valoarea din 26 februarie.

Curba din România coboară extrem de încet spre deosebire de curbele din alte țări, ceea ce arată că în România există un număr mare de persoane purtătoare de virus care, fie nu nu s-au prezentat la medic, fie s-au prezentat fără să fie testate. De aceea, de la 1 iunie se va trece la un program de testare națională, după cum a anunțat azi, Ministrul Sănătății. 

În mod paradoxal, numărul cazurilor va începe să scadă după ce se vor relaxa restricțiile, pentru că atunci vor fi obligatorii măștile. Așa cum spunea azi Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, studiile arată că dacă masca de protecție e utilizată de 90% dintre persoane, circulația virusului se oprește, în câteva săptămâni.

Pregătiți-vă, totuși, pentru o bătălie lungă cu virusul, care nu se va încheia curând și programați-vă concediile după 15 august. Septembrie va fi noul iulie. Nu trebuie să stăm în case până se termină epidemia. Trebuie să ieșim și să învățăm să trăim cu virusul, așa cum locuitorii din Băile Herculane trăiesc cu viperele. O seară ușoară și multă sănătate!

 

Horea Mihai Bădău, Lect. dr. la Universitatea din Bucuresti, Profesor-cercetător la Universitatea din Nisa, Cercetător Principal la Laboratorul de Cercetare SIC.Lab Mediterrannee, Nisa, Editorialist Clujmanifest.ro

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version