„Călăii” îşi vor da mâna peste ţară

ioannegru MURIVALE

Adevărul este că liberalii au talent: şi la vorbe, şi la bani. Şi la valsuri politice. Şi la pupat.

Poate că şi-au dat seama că această guveranre nu era de ei, de aceea au şi ieşit în decorul opoziţiei. Lăsând scaunul călduţ celor din UDMR. Aceştia din urmă, de „loiali” ce-au fost, au susţinut cu multă învârtoşare guvenele Băsescu-Boc. Desigur, cu multe sacrificii benefice pentru ei. Ştiau şi Ponta şi Antonescu că maghiarii (partea „solară” a lui Băsescu) vor ajunge sus, în guvern. Liberalii, trebuie spus acest fapt, i-au poftit în executiv. Deşi nu i-au dorit, o vreme, acolo.

Acum, toţi care sunt sau se autointitulează de dreapta sunt în opoziţie. Nesperata „unificare a dreptei” se va face în spatelei cortinei puterii. Aşa cum, probabil, a fost pusă la cale încă mai demult.

În opoziţie fiind, Crin Antonescu va trebui să dea mâna, aşa cere protocolul, cu Vasile Blaga, cu MRU, cu Elena Udrea. Şi cu alţi nobili făcători de bine.

Culmea, deşi este (nesperat) la putere, Băsescu este şi în opoziţie. Prin partidul propriu: PMP. Adică prin poziţia lui Udrea, care este în opoziţie.
Şi la putere, şi în opoziţie „călăii” îşi vor da mâna peste ţară. Puterea (stânga), opoziţia (dreapta), iată cum are (dacă a avut vreodată) Băsescu două mâini şi acelaşi „hă-hă-hă!”, care este ţara. Va încerca şi el să-şi dea mâinile peste „hă-hă-hă!”

Normal că şi viitorul partid al dlui Călin Popescu Tăriceanu (Partidul Reconstrucţiei Liberale) va fi în opoziţie. Şi cu Tăriceanu va trebui să dea Antonescu mâna. Deşi se pare că se vor bate pentru scăuneşul de la Cotroceni.

M-am întrebat (nu sunt singurul) dacă nu cumva şi pentru, sau mai ales pentru, scăunelul de la Cotroceni au ieşit liberalii în decor. Dacă-i aşa, înseamnă nu că Antonescu vrea, ci că nu vede şi nu vrea nimic altceva decât locanta care-l adăposteşte pe preşedinte.
Dacă iarăşi e aşa, va trebui să-şi rezerve şi-un loc de-o Elena Lupescu, de-o Ana Pauker sau măcar de-o Elena Udrea. Fără o camarilă tandră, fermecătoare şi rapace, nu se poate. Un mic loc călduţ de dictatură există în orice democraţie.

Şi după ce dreapta politică se va unifica, unificându-se în opoziţie, dl Victor Ponta îl va înlocui pe dl Liviu Dragnea cu un udemerist. Ca să desăvârşească regionalizarea, autonomizarea, arhipelagul secuiesc şi „Steaua României”!

Ioan Negru,
Valea Drăganului, 28 febr. 2014

Latest articles

Related articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.