Acelaşi Cluj şi peste patru ani

La nivelul judeţului, nestatornicia politică a creat multe neajunsuri pentru cetăţeni, situaţie care, dintr-o simplă privire, pare să nu se rezolve nici peste încă un mandat.

Problemele care au marcat negativ imaginea Consiliului Judeţean anul trecut, au bulversat atât de puternic Clujul, în întregimea lui, încât încrederea omului simplu este îngheţată. Şefii instituţiei judeţene au fost daţi jos şi înlocuiţi ca şi schimbul de noapte. Toate acestea s-au petrecut din cauza imaturităţii politice şi a lipsei de dialog în cauzele de interes comun.

Este limpede că politicianul este focusat doar pe interesul individual şi cel de partid. Dar ca să ai tupeul să blochezi proiecte vitale ale judeţului, precum Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor, este intolerabil şi anticetăţenesc. Adică este de neconceput să menţii o arie civică majoră sub riscul pestilenţialului, într-o societate modernă. Şi multe alte alte aspecte negative, dar să nu scriem cearceafuri….

O gândire politică de grup în problemele majore de infrastructură ale Clujului, dar care reprezintă un imperativ major, lipseşte cu desăvârşire. Exită doar haite de hiene şi cârduri de papagali. Mai mare ruşinea ca un oraş ce se pretinde a fi universitar, medical, cultural, Capitală culturală europeană- pârghiile propulsării sale- să nu deţină o infrastructură eficientă şi tu, ca simplu şi onest cetăţean, să râmâi împotmolit ca răţoiul în mocirlă.

Zona metropolitană este doar pe hârtie, nu există la ora actuală o formă de comunicare eficientă, diplomată şi bine intenţionată  între Cluj-Napoca şi localităţile limitrofe, pentru o dezvoltare eficientă pe orizontală, care ar propulsa economia. Rămân doar orgoliile politice şi culorile partidelor.

Din punct de vedere politic, anul 2016 va fi unul fără mamă , fără tată. Lovituri sub centură, atacuri la persoană şi familie, anchete jurnalistice partinice, candidaţi la primării, Consiliul Judeţean şi Consiliul Local care mai de care mai bizari, fară noimă şi fără expertiză politică.

Este anul în care oile vor lătra fără să ştie la ce, iar berbecii vor aplauda cu coarnele cocostârcii politici care nu ştiu să zboare.

Și totuși, noi cu cine votăm?

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii