Dedicat studenţilor

De Ionuț Geană.

Sunteți folosiți. Plătiți tribut mare, de timp, de entuziasm, pentru a vă fi aruncată o diplomă, care nu vă folosește, de fapt, la aproape nimic. Poate doar la umplutul unei rame de pe peretele casei părinteşti. Părinţii, cei mândri. Ultimii mândri!

Când țerminați facultatea nu știți în ce ape să vă scăldați, pentru că nu cunoașțeți “adâncimea” şi “tainele” care zac acolo. Descoperiţi că aţi pierdut nopţi degeaba, tocind materii nefolositoare.

Aţi ajuns să vă manipuleaze niște corupți. Nişte indivizi care au uitat de unde au plecat și se pretind mari universitari. Ştim toţi cum se trec examenele de multe ori. Doar ne facem că nu ştim.

Unde-i școala romanească de odinioară? Profesorii care te tratau ca pe un partener, calitatea, solidaritatea studențească… Duse sunt!

Gândiți-vă la anii din viață și banii importanți pe care îi pierdeți ca la jocuri de noroc și că va veni disperarea de după. Apoi, mai presus, necazul părinților mândri care mai cred încă în societatea asta infectată… Gândiți-vă la cei mai săraci ca voi care vor pieri fizic sau moral în viitor… Gândiți-vă să resuscitați țara asta spulberată de slăbiciunea noastră, a tuturor!

Zece bărbați hoțărâți pot schimba o Națiune. 10.000 de studenți sigur pot schimba o stare de fapt…

Pentru ca să ne recâștigăm prosperitatea, demnitatea, este suficient un singur şi simplu demers: să vă uniţi măcar acum în al doisprezecelea ceas! 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii