Sunteti aici:OpiniiEditorialCRIN ANTONESCU, NECANDIDATUL FAVORIT LA PREŞEDINŢIA ROMÂNIEI

CRIN ANTONESCU, NECANDIDATUL FAVORIT LA PREŞEDINŢIA ROMÂNIEI

Publicat in data

FOTO MIRCEA

Câţi dintre dvs., dar mai ales dintre tineri, ştiu că Antonescu este parlamentar încă din 1992? Mai important, ce a făcut el bun, în acest timp, pentru generaţia noastră şi pentru alegători, în general? Acestor întrebări le-am găsit răspunsuri căutând prin activitatea lui ca şi demnitar, dar şi ca persoană publică. Declaraţii politice, stenograme, apariţii în presă.

Departe de a fi un atac la persoană, Crin Antonescu este un om al cărţii, intelectual, francofon. Moderat, ponderat, echilibrat. Îi place să invoce bunul simţ, ca justificare în discursurile şi pentru acţiunile sale. Analizate cu bun simţ însă, aceste calităţi îi lipsesc cu desăvârşire, în realitate singurul lucru la care se pricepe fiind dualitatea.

Un om care susţine că funcţionează după coordonate şi standarde morale ridicate, dar care-l primeşte cu braţele deschise pe Becali în partidul pe care-l conduce este cel puţin dual. Sau mincinos.

Un om care se înconjoară de indivizi cercetaţi sau condamnaţi penal pe care-i apără în public nu este nici credibil, nici integru. Aţi observat de ce era greşit raportul MCV, în viziunea lui Antonescu? Deoarece scria că sunt trei miniştri penali, în realitate fiind numai doi. Trei în loc de doi. Ce înseamnă asta? Aceasta înseamnă că domnia sa nu discerne faptul că în funcţiile publice nu au ce căuta penali. Pentru el este ceva normal.

Un om cu calităţi de orator, dar care nu ştie să comunice. Modul autoritar şi aproape paranoic în care tratează cu alţi membri cerebrali ai Partidului Naţional Liberal îl compromite, şi odată cu Antonescu, va compromite şi ideea de Preşedinte – mediator între puterile statului şi şef al politicii externe.

Ca exemplu, comportamentul faţă de Andrei Chiliman, primar cu rezultate, “om după care se vede ceva”. Sau aluziile şi ironiile de prost gust folosite la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu. A nu se înţelege că vreau să-l scot victimă pe Tăriceanu. Propoziţia e despre Antonescu, ca model comportamental, uman şi social. Din păcate, ca şi prezidenţiabil.

Cum să mă gândesc să votez un Crin Antonescu al cărui suprem şi unic argument este că vrea să scape România de Băsescu? În logica lui, faptul că B nu este egal cu A înseamnă automat că A este mai bun decât B. Nimic mai fals. Nu vreau să-l scot victimă nici pe Băsescu.

Ar mai fi un lucru. Să-i spună cineva şi lui Antonescu:

–          “Pretins prieten, salvator de neam şi înlăturător de dictator, la următoarele alegeri Băsescu nu mai are voie să candideze.”

La care el, mirat, o să ridice din sprânceană.

 

Mircea DOBOCAN.

INTRA IN DISCUTIE

4 COMENTARII

 1. M-AM SĂTURAT DE … ESCU
  Oare nu-i prea de tot: CeaușESCU, IliESCU, ConstantinESCU, BăsESCU …
  Pentru voi, dragi cetățeni ai Ro-MÂNIEI (nu numai de etnie românească), mă îngrijorez să nu aveți parte de un nou ESCU.

  Din partea mea
  Fie ce-o fi
  Căci niciodată
  N-a fost
  Să nu fie cumva …

 2. Buna,

  din pacate aceasta personalitate are o singura ambitie majora, care-l ” mana in lupta” : ambitia de a se vedea presedinte de tara cu orice pret, noi cei care l-am indrituit cu asemenea puteri nu contam pt acest domn decat ca masa de manevra.
  Tare as vrea sa-l vad in sosetele unui roman obisnuit, cu salariu de muncitor si fara posibilitate de a „rezolva” una-alta…oare atunci isi va reveni???? n-as prea crede…

 3. In plus se mai poate observa la actualul presedinte al Senatului faptul ca de multe ori dimineata sedinta incepe fara el, pentru ca rareori ajunge inainte de inceperea sedintei (cel putin eu asta am observat la mai mult de 90 % dintre sedintele Senatului la care am avut ocazia sa particip), ceea ce ne demostreaza cat pret pune el pe alegatorii care l-au trimis acolo si mai ales cat de tare-l preocupa pe el de acest popor, asa ca-i numai bun de votat un asemnea candidat la presedentie…. Daca mai si este ales, ne-am scos…. nu spun ca Basescu este mai bun, dar macar parca nu-i chiar atat de tupeist, nesimtit si puturos / lenes in plus oricum nu mai poate candida asa ca nu reprezinta un pericol real ….. cum tot incearca Antonescu sa-l scoata la inaintare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...

Nelson Mondialu și oda pentru Emil Boc (video)

Pe 50.000 de vizualizări are până acum oda, Emblema Romaniei, lui Nelson Mondialu, care...

Alte articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...