Vlad Crisan-Pop aleargă la 6633 Arctic Ultra pentru copiii cu afecțiuni oncologice

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Vlad Crișan-Pop aleargă pe 5 martie 2019, 193 km la 6633 Arctic Ultra Race pentru copiii din tabăra MagiCAMP. Vrea să creeze 100 burse (în valoare de 500 lei pe luna, timp de 12 luni) pentru educația a 100 copii cu afecțiuni oncologice.

6633 Arctic Ultra are loc pe 9 martie, în Eagle Plains, Yukon, Canada și este considerat cel mai dur ultramaraton din lume.

Vlad a început să alerge și să strângă bani pentru tabăra care i-a schimbat viața. Mai întâi în Cluj-Napoca, în România, apoi în Europa. Acum se pare că nu îi mai ajunge continentul.

Este un proiect care a rămas în inima lui și este 100% implicat. MagiCAMP este mai mult decât o tabără, este o transformare atât pentru copii, cât și pentru voluntari. Asta o spune din experiența proprie și ne invita să aplicam pentru o săptămână ca voluntar. Își amintește de o fetiță care la început era introvertită, purta perucă și nu interacționa cu voluntarii, dar în ultima zi a intrat în piscină fără perucă și radia de fericire. Se simțise parte dintr-o familie, unde nimeni nu o judecă și toți o acceptă exact așa cum este.

Chiar dacă unii dintre cei care se înscriu nu ajung voluntari în tabără, pot să ajute ca voluntari în Cluj-Napoca sau București la MagicBOX. Este un colet cu alimente pe care îl trimit lunar la 174 de familii din România.

MagicHOME, campania ”Scaunul Rezistenței” de la finalul lui 2017, unde timp de 23 de zile, oamenii au stat zi și noapte pe un scaun, într-un salon improvizat de spital la Galeria de Artă Contemporană din București.

Aș fac cu adevărat părinții copiilor bolnavi de cancer. Au reușit să strângă 100.000 de SMS-uri, donând 2 euro la 8844 cu textul ”MAGIC”. Au adunat o parte din banii necesari construirii unui refugiu pentru 30 de familii lângă cel mai mare spital oncologic din București. Părinții să poată să gătească, să se spele, să plângă. www.facebook.com/Magichome

Pentru 2019 Vlad și-a propus să ridice ștacheta, să găsească competiții mai dificile și să ajute mai multi copii. A citit cartea lui Tibi Useriu și i-a placut provocarea de la Polul Nord.

A vorbit cu Tibi, despre ce vrea să facă, rugându-l să-i fie mentor. Nu vrea să demonstreze nimic, vrea doar să ducă mesajul MagiCAMP cât mai departe, ca lumea să audă ce lucruci magice au loc în tabără.

Într-una din serile de copii din tabără a întâlnit un baiat care nu avea un picior și visul lui era să devină fotbalist. După chimioterapie nu mai putea face sport de performanță. Vlad era sănătos și nu făcea nimic, așa că s-a înscris la semi maratonul de la Cluj. Și-a întrebat prietenii dacă vor să adopte un kilometru și să doneze pentru copiii MagiCAMP. De atunci a participat la maratoane, triatloane, Iron Man si ultramaratoane. In 2018 aleargă 3200 km pentru 320 copii, la 12 competiții din întreaga lume. În fiecare luna a avut un ultramaraton si acum este în Africa de Vest unde va alerga 169 km.

Din 2015 până în prezent a participat la competitii pentru copiii MagiCAMP, a invitat prietenii și companii din România să doneze pentru fiecare kilometru. În semn de mulțumire, a purtat pe tricou numele lor la toate competițiile.

Pentru fiecare kilometru pe care îl aleargă la 6633 Arctic Ultra oricine dorește poate dona in contul RO13INGB0000999905454114 (titular Asociația MagiCAMP). Împreună să creăm 100 burse (în valoare de 500 lei pe luna, timp de 12 luni) pentru educația a 100 copii cu afecțiuni oncologice.

După întâlnirea cu Tibi de la Cluj, Vlad a început pregătirea pentru cursa.

Și-a comandat sanie, a început pregătirea echipamentului. Pregătirea fizică este în derulare. Se antrenează pentru competițiile din cauza ”3200 km pentru 320 de copii” din care mai are de parcurs trei curse. Echipamentul este la fel de important precum pregătirea fizică, fiind necesare multe straturi de haine, încălzitoare, haine de puf și o atenție sporită la mâini, picioare și față. Pe lângă acest antrenament, a adăugat aclimatizarea la frig, tras de sania pe plat și diferență de nivel, alergări pe temperaturi scăzute îmbrăcat sumar, exerciții de crossfit, alimentație diversificată, odihnă suficientă și timp cu familia.

Toate sunt la fel de importante și îl ajută să treacă peste cele mai negre gânduri care îl încearcă pe traseu. În ianuarie va merge la Tăsuleasa pentru câteva antrenamente alături de Tibi. Vor exersa trasul de sanie, bivoac și alte activități pentru competiție. 50% este pregătire fizică și 50% pregătire mentală, iar motivația de a alerga pentru copii este forța care l-a ajutat să nu renunțe și să ajungă unde este acum. Cum spunea soția lui, Raluca, ”Pașii lui dau aripi copiilor”. Vlad consideră ca el și alți tineri, au o voce, pot să fim de folos și să fie o inspirație.

Vlad locuiește în Cluj-Napoca, are 30 de ani, este căsătorit cu Raluca pe care a cunoscut-o în tabăra MagiCAMP 2015 și pe care a cerut-o de soție la focul de tabără din MagiCAMP 2016.

Noi, el avem puterea să schimbăm lucrurile in România. Dacă sunt persoane care rezonează cu scopul pentru care alearga poate sa ajute în mai multe feluri.

Pot adopta un colet MagicBOX lunar cu alimente (în valoare de 250 lei), pot dona în contul RO13INGB0000999905454114 sau online prin paypal pe www. magicamp.ro Orice sprijin contează, oricât de mic. Pot ajuta la MagicHOME, Bucuresti sau Cluj și pot să se înscrie voluntari pentru MagiCAMP 2019.

www.magicamp.ro sau www.facebook.com/MagiCAMP

Citește și:

Cazare gratuită în Cluj pentru copiii bolnavi cronic și părinții acestora prin proiectul „Acasă”

Ultimile articole

Articole populare