Varicele tratament

Varicele – de la afecțiune periculoasă la tratament

Varicele tratament – de la afecțiune periculoasă la tratament.

Varicele reprezintă o afecțiune foarte des întâlnită, cu manifestare cu preponderență în cazul femeilor, fără însă a ocoli nici sexul puternic. Deoarece discutăm despre o afecțiune la nivelul vaselor de sânge, este de la sine înțeles faptul că tratamentul varicelor devine imperios necesar. Simptomologia în cazul varicelor este ușor de recunoscut, deoarece venele varicoase, sub influența inflamării, se măresc și capătă nuanțe de violet, albastru sau roșu închis.

Tratamentul hemoroizilor în Cluj. Tratamentul curativ al hemoroizilor fara complicatii

Varicele tratament – Incidenta varicelor – cauze și factori favorizanți de apariție

Tratate cu superficialitate sau chiar netratate, varicele pot conduce către complicații cu implicații majore. Afecțiunea, deși își prezintă simptomele la nivel cutanat, se dezvoltă mai înainte de orice, la nivel intern. Inflamarea venelor survine ca urmare a anumitor factori, dintre care putem enumera:

– Factorul ereditar (existența în familie a unui caz de boală varicoasă)

– Predispoziția femeilor de a manifesta afecțiunea, din cauza modificărilor de ordin hormonal sau fizic (în special în perioada sarcinii, atunci când înteg organismul trece prin niște schimbări cu adevărat excepționale)

– Surplusul de greutate (greutatea întregului organism este distribuită membrelor inferioare, iar din acest motiv putem vorbi despre o forțare a zonei și implicit a vaselor de sânge aferente acesteia)

– Un stil de viață neadecvat (hrană, sport, hidratare corectă)

– Vârsta (incidența apariției bolii este mai mare la persoanele în vârstă decât în cazul tinerilor, însă aceasta nu reprezintă o regulă, mai ales dacă avem în vedere faptul că în cazurile de varice ereditare acestea se pot manifesta la vârste foarte fragede)

Varicele se pot manifesta prin dureri aferente zonelor cu probleme, iar în stadiile avansate ale bolii se poate constata chiar și modificarea reliefului fizic, din cauza inflamării puternice a vaselor de sânge (cum ar fi în cazul varicelor din zona membrelor inferioare, a gambelor).

Îmbucurător de știut este faptul că varicele se pot trata și se pot folosi în acest sens tratamente non-invazive, sau tratamente chirurgicale minim invazive, în funcție de recomandările medicilor. Operația de varice în sine, prin utilizarea procedurilor moderne, presupune anestezia și procedura de tratare, astfel încât recuperarea să se poată face rapid și eficient, limitând astfel posibilitatea bolii de a mai recidiva.

Daca deja te confrunti cu varicele și cu problemele cauzate de acestea, atunci ar trebui să apelezi la specialiști, la medici specializați pe aceste afecțiuni și pe tratarea lor. O operație de varice poate fi făcută practic în orice clinică medicală specializată, însă există centre speciale, recunoscute pentru eficiență, la care poți apela fără probleme. Pentru a efectua o varice Cluj, clinica VenArt vă stă la dispoziție. Tratament varice București asigurat de Clinica VenArt tot prin colaborarea cu dr. Rene Milleret.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare