Vaccin anti-COVID în noiembrie? Cercetătorii chinezi au patru vaccinuri în ultima fază a studiilor clinice

By | Published | Niciun comentariu

China are patru vaccinuri COVID-19 în etapa finală a studiilor clinice. Cel puţin trei dintre acestea au fost deja oferite unor subiecţi în cadrul unui program de urgenţă lansat în iulie, anunță Mediafax.

O unitate a gigantului farmaceutic de stat China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) şi Sinovac Biotech, listată în SUA, dezvoltă cele trei vaccinuri în cadrul programului de utilizare de urgenţă al statului.

Studiile clinice de fază 3 se desfăşurau fără probleme, iar vaccinurile ar putea fi gata pentru publicul larg în noiembrie sau decembrie, a declarat Guizhen Wu, şef al CDC, expert în biosecuritate, luni într-un interviu acordat televiziunii de stat.

Wu, care a spus că nu a experimentat simptome anormale în ultimele luni după ce a luat ea însăşi un vaccin experimental în aprilie, nu a specificat la ce vaccinuri se referea.

O unitate a gigantului farmaceutic de stat China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) şi Sinovac Biotech, listată în SUA, dezvoltă cele trei vaccinuri în cadrul programului de utilizare de urgenţă al statului. Un al patrulea vaccin COVID-19 dezvoltat de CanSino Biologics a fost aprobat pentru utilizare de către armata chineză în iunie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *