Studii recente japoneze au scos la iveală faptul că usturoiul poate stimula refacerea creierului şi a sistemului imunitar.

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Condiment, aliment şi „medicament”, usturoiul e cunoscut şi recunoscut pentru proprietăţile sale terapeutice, de la tratarea răcelilor, detoxifiere şi prevenirea infecţiilor, până la scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului rău şi prevenirea anumitor tipuri de cancer.
Pentru ca beneficiile lui să fie maxime, medicii spun că trebuie respectate anumite condiţii în ceea ce priveşte prepararea şi consumul.

Usturoi beneficii creier

Studii recente japoneze au scos la iveală faptul că usturoiul poate stimula refacerea creierului şi a sistemului imunitar.

Consumul de grăsimi omega-3 din uleiul de măsline extravirgin, migdale, nuci, alune, germeni de grâu, semințe de in, avocado, semințe de floarea-soarelui, dar în mod special utilizarea usturoilui în preparatele culinare pe care le mâncăm aduce organismului nutrienții necesari pentru a împidica degenerarea creierului.

Conține mult seleniu, favorizând producerea de serotonină – hormonul bunei dispoziții. Serotonina din acesta are efectul de calmare a organismului, alungând stările depresive, agresivitatea, anxietatea, durerea de cap și insomnia.

Afla totul despre usturoi si cum sa te tratezi de herpes bucal pe siteul AlternaMed

Ultimile articole

Articole populare