Acasă Medical Suspendat în suferinţă. Zoli Kolumban are şi acum nevoie de noi

Suspendat în suferinţă. Zoli Kolumban are şi acum nevoie de noi

Zoli Kolumban, a ramas paralizat acum 10 ani în urma unui accident rutier. El, care mergea cu ajutoare la familile nevoiaşe are acum nevoie de ajutorul nostru. Scuterul electric pe care nu acceptă să fie aşezat e scos la vânzare de părinţii lui pentru la suma de 1000 lei, deşi acesta a costat 3000. E în pierdere, dar pentru ca Zoli să trăiască, e nevoie să fie hrănit, iar asta se face doar artificial, cu o sondă, direct în stomacul lui. Este vorba de produsul Nutrison Multifibre de la Nutricia. Desigur, costul unei pungi e mic pe site, dar e nevoie să comanzi cantităţi mari pentru a obţine acel preţ, iar produsul are un termen scurt de valabilitate.

Creierul lui Zoli a suferit un şoc extrem în cumplitul accident de motocicletă căruia i-a fost victimă acum zece ani. Masa gelatinoasă şi puternic vascularizată care este creierul e extrem de fragilă. Şocul puternic la care a fost supus Zoli în timpul accidentului a făcut ca acesta să se deplaseaza şi să se sfarâme în cutia craniană şi apoi să ajungă o parte pe caldarâm. În urma unei loviri puternice se produc mii de hemoragii difuze care omoară multe celule cerebrale şi distrug multe conexiuni, ducând la comoţie cerebrală şi comă. Nu a fost cazul lui, pentru că ceea ce i s-a întâmplat a fost mult mai grav.

Din nefericire pentru Zoli diagnosticul iniţial a fost unul extrem de grav, decerebrare. A fost  un miracol că au reuşit să îi salveze viaţa. A stat în comă de gradul  4 / 5  două luni şi jumate….10 luni a vegetat pur şi simplu, suspendat undeva între viaţă şi moarte. Ce l-a ţinut să nu treacă pragul, cred că nimeni n u ştie. Poate doar Zoli, care în ultimii patru ani e foarte apropiat de Dumnezeu.

Medicaţia care s-a aplicat a fost una de…..

Citeste mai departe pe ziarul de reportaje medicale ziarmedical.ro Zoli Kolumban are şi acum nevoie de noi

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version