Exemplu pentru români - Niciun cadru medical din Cluj nu a demisionat în pandemie

Spitalul Clujana nu funcționează la potențial maxim. Doar 6 locuri din 17 sunt disponibile, „sunt medici infectați și funcționează restrâns”.

Spitalul Clujana este destinat acum cazurilor de coronavirus, dar și așa locurile sunt insuficiente pentru totalul pacienților confirmați zilnic.

„Sper ca oamenii să înțeleagă gravitatea situației în care ne aflăm și încet, încet să scădem presiunea de pe sistemul medical care în continuare este la capacitate maximă. Chiar dacă noi am deschis Spitalul Clujana, am spus asta și când l-am deschis, asta nu înseamnă că sunt suficiente locuri pentru toți cei care sunt confirmați pozitiv în fiecare zi”, a anunțat prefectul Mircea Abrudean, la întrunirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
Mai mult, cadrele medicale de la Terapie Intensivă sunt infectate, fiind funcționale doar 6 locuri la ATI din cele 17 de care dispune spitalul.

„Spitalul Clujana are aproximativ 100 de locuri destinate pacienților cu COVID-19 la secțiile normale și 17 locuri la Terapie Intensivă, în care în momentul de față funcționează doar 6 pentru că așa cum v-am informat zilele trecute avem acolo un focar în rândul personalului medical de Terapie Intensivă, și lucrul acesta permite funcționarea într-o formulă mai restrânsă a secției. Din 17 paturi, funcționează 6 în momentul de față”, a mai susținut prefectul.
[09:18, 21/10/2020] Karla: AstraZeneca reia testările în SUA pentru vaccinul anticoronavirus

AstraZeneca urmează să își reia testarea vaccinului în SUA săptămâna aceasta, după ce agenția americană pentru medicamente a încheiat analiza cazului de boală apărut la unul dintre participanții la studiu, scrie Reuters.

Testarea este suspendată din data de 6 septembrie, când un participant la testele din Marea Britanie s-a îmbolnăvit de o rară boală inflamatorie a măduvei spinării, mielită transversă. Astfel, cei care fac vaccinul vor fi să semneze că au luat în considerare acel caz.

Totuși, autoritățile din Regatul Unit au analizat boala și au ajuns la concluzia că există “insuficiente dovezi, astfel încât să se afirme cu certitudine” că boala a avut sau nu vreo legătură cu vaccinul.

Testele au fost reluate și se așteaptă verdictul final din partea AstraZeneca.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii