Peste 100 de pacienți confirmați cu COVID-19 au ieșit din spital la cerere, în ultimele 24 de ore

Spitalele din Cluj, gata să preia pacienți de terapie intensivă din țară

Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca va avea din nou porțile deschise pentru pacienții bolnavi de COVID-19, din 5 august, asta din cauza creșterii abrupte de cazuri din județ și nu numai, din ultima perioadă. Acum, s-a decis ca Spitalul de Recuperare să preia și pacineți de terapie intensivă din întreaga țară, afirmă prefectul Clujului, Mircea Abrudean, citat de RFI România.

„Din păcate, ne aflăm în această situație în care evoluția epidemiologică la nivelul județului Cluj este una nefavorabilă. Avem o creștere susținută în ultima săptămână, în ultimele 10 zile de aproximativ, ca medie, de 15 cazuri pe zi, ceea ce ne facem să fim cât se poate de precauți și îngrijorați pentru ceea ce urmează.

Având în vedere că cele două spitale COVID – Infecțioase și Pneumoftiziologie- sunt deja la capacitate maximă, vorbim și de un număr foarte mare de suspecți care se internează și ocupă un salon întreg până se testează și se infirmă sau se confirmă”, a declarat Abrudean.

Un alt motiv pentru care Spitalul de Recuperare din Cluj redevine spital COVID este acela că unitatea are 400 de paturi, fiind cea mai mare unitate spitalicească din zonă.

„Spitalul de Recuperare are experiență COVID pentru că a mai gestionat pacienți în perioada anterioară, are circuitele epidemiologice funcționale, personalul este pregătit să primească pacienți COVID. Sigur, vom suplimenta acolo numărul de personal cu medici interniști, infecționiști, pneumologi, ca să asigurăm un flux de personal medical eficient acolo. Saloanele dispun de băi proprii, ceea ce este foarte important în cazul pacienților COVID”, a adăugat acesta.

„Va prelua, la început, pacienți de la Spitalul de Boli Infecțioase, pentru că acolo vom extinde capacitatea de terapie intensivă. Spitalul permite acest lucru, are infrastructura necesară, respectiv are aer comprimat și oxigen, în așa fel în care vom putea deschide una sau două secții acolo, la nevoie, pentru că discutăm de o problemă, din acest punct de vedere, la nivel național, și există posibilitatea să trebuiască să primim pacienți de terapie intensivă la Cluj, din alte părți ale țării.

Nu există, fizic infrastructura necesară – există trei sau patru centre în țară care își permit să gestioneze secții mai mari de terapie intensivă. Noi suntem unul dintre acestea. La nevoie, sigur că vom fi solidari cu restul colegilor din țară”, spune Mircea Abrudean.

Articolul integral, aici.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii