Șoferii cu deficiențe de auz, obligați să-și doteze vehiculul cu oglinzi mai mari

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Șoferii cu deficiențe de auz care solicită permis auto sau înnoirea permisului auto vor fi obligați să își doteze autovehiculele cu oglinzi mai mari. Obligația decurge dintr-un Ordin de ministru, respectiv al Ministrului Sănătății.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a modificat prin OM 1049/2019 condiţiile pentru obţinerea sau reînnoirea permisului de conducere, astfel încât solicitanţii care prezintă deficienţe profunde de auz să fie obligaţi să echipeze vehiculele pe care le conduc cu oglinzi de mari dimensiuni.

Ce condiții trebuie să îndeplinească șoferii cu deficiențe de auz:

Iată cum sună noile prevederi:

„Pct. 2.3: Solicitanţii care prezintă hipoacuzie profundă bilaterală care nu poate fi corectată la nicio ureche pot fi încadraţi doar în grupa 1 dacă vehiculul dispune de oglinzi mai mari. (…)

Pct.2.4.: Pentru solicitanţii care prezintă hipoacuzie cu sau fără corecţie protetică, după caz, şi care solicită permis auto pentru grupa 1 se eliberează avizul apt/apt condiţionat, cu recomandarea echipării autovehiculului potrivit prevederilor pct. 2.3.”.

OM 1049/2019 privind modificarea Ordinului ministrului Sănătăţii 1162/2010 pentru aprobarea Normelor minime privind aptitudinile fizice şi mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul a fost publicat marţi, 16 iulie 2019, în Monitorul Oficial.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Ultimile articole

Articole populare