alin tise banner
sanatatea ficatului

Sănătatea ficatului – hepatoprotecție și hepatoregenerare naturală

Sănătatea ficatului – Ficatul este un organ foarte  important  pentru organismul nostru, este „uzina vie” a organismului! Face parte din aparatul digestiv, este localizat in partea dreapta a cavitatii abdominale si este cel mai voluminos  organ fiind responsabil de aprox. 500 de functii vitale organismului.

Sănătatea ficatului – Una din cele mai frevente afectiuni ale ficatului este incarcarea grasa sau steatoza hepatică/ ficatul gras, în termeni populari. Steatoza  afecteaza 27% din populaţia planetei.

”Ficatul gras pornește de la infiltrarea ficatului, așa zisa steatoză, echivalentul acelui foie gras pe care îl mâncăm cu plăcere. Acest foie gras la oameni nu este bun deoarece produce inflamație. Ajungem să vorbim de steato-hepatită nealcoolică. E ca o hepatită, nu e virală, nu e nici alcoolică, dar este dată de grăsime. După paradigma pe care am văzut-o și în alte părți – că inflamația poate să ducă la cancer – și aici inflamația ficatului poate duce la fibroză. Și atunci vorbim de ciroză produsă de ficatul gras sau vorbim de cancer – cancer hepatic la ficatul gras”, a declarat prof.dr. Dan Dumitrașcu.

Sănătatea ficatului – Steatoza hepatică – Simptome

Initial nu prezintă semne și simptome specifice. Cand boala avansează, poate să apară durere în partea dreaptă a abdomenului superior, stare de slăbiciune, astenie fizică marcată, oboseală persistentă, până la îngălbenirea ochilor și pielii, scădere în greutate.

”În mod normal trebuie să facem prevenție. Dar și dacă începem un tratament de la primele semne și așa este bine. Din păcate simptomatologia acestei afecțiuni nu este chiar specifică. Inițial poate să apară o stare de oboseală, de astenie, de apatie, de jenă în partea dreaptă, sub coaste, ne supără, ne ține ceva acolo. Mergem să facem niște analize și atunci constatăm că probele hepatice sunt crescute. Ca și cauze, o frecvență crescută este obezitatea, dar nu este neapărat doar ea. În general persoanele cu diabet, persoanele care au diferite tulburări hormonale, consumul cronic de medicamente, bineînțeles și alcoolul, toți aditivii alimentari. Alimentația este extrem de mult incriminată în această patologie. Acestea sunt câteva din cele mai frecvente cauze ale acestor probleme”, a declarat dr. Carmen Nonn.

Sănătatea ficatului: Hepatoprotecția este obligatorie in bolile ficatului. Este recomandat a se  administra si pentru a preveni imbolnavirile acestuia.

Cosumul cronic de medicamente, alcoolul, aditivii alimentari, stresul si suprasolicitarea sunt doar cativa din factorii de risc care pot afecta buna functionare a ficatului.

Remediul natural HEPATOFIT FORTE capsule  prin complexul de extracte de plante din compoziție are un puternic efect hepatoprotector și un efect hepatoregenerator. Eficiența și calitatea remediului  sunt garantate de standardizarea principiilor active din extractele naturale utilizate. Astfel se  asigura un efect mai intens și o absorbție rapidă.

Te poate interesa și: