Raed Arafat: Virusul nu se ia de pe haine

Secretatul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a afirmat, duminică, la Antena 3, că virusul SARS Cov 2 nu se ia de pe haine.

”Pantofii sunt scoşi exact la intrare, îi ţin în casă, în apartament, dar la intrare. După care am scos hainele de afară. Am un gel pe bază de alcool pe care-l folosesc după ce mă spăl pe mâini şi mă dezinfectez cu el. De regulă, cămaşa şi hainele merg la spălat.Oricum, virusul nu se ia de pe haină, decât dacă cineva a strănutat pe tine. Chiar dacă ajunge pe haine, tot o să moară, mai ales că virusul nu se transmite de la haine. Se transmite de la particule care sunt în aer dacă a strănutat sau tuşit cineva. Se ia mai ales de pe suprafeţe. Se ia dacă eu tuşesc sau strănut în palmă şi pun mâna pe o suprafaţă şi peste câteva ore vine altcineva şi pune mâna pe respectiva suprafaţă apoi pune mâna pe faţă”, a precizat Raed Arafat, potrivit epochtimes-romania

Şeful DSU a mai precizat că virusul SARS Cov 2 nu se transmite prin intermediul alimentelor, astfel că fructele şi legumele pe care le consumăm nu trebuie să fie spălate diferit de cum o făceam şi până acum.

Secretatul de stat recomandă totodată ca, atunci când vrem să deschidem o uşă sau să apăsăm pe butoanele de la lift etc., să încercăm să nu atingem cu palmele / degetele suprafaţa respectivă.

”Telefonul trebuie dezinfectat des, cu şerveţele umede şi chiar cu soluţii cu alcool, dacă are folie pe el. Şansa mare e să iei coronavirus de la cineva care a strănutat sau a tuşit în faţa ta, şi de pe suprafeţe pe care le-au atins cei bolnavi”, a mai precizat Raed Arafat.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare